På annandagen lagade jag min allra första kalkonmiddag. Jag och min man belägrade ett kök och lagade festmåltid i sex timmar. Det var så kul (jag älskar att laga stora middagar!) och resultatet blev perfekt...
Kalkon redo för ugn. Inuti kalkonen ligger citron, clementin och lök i halvor som ångar under tillagningen, det gör köttet mört och gott. Kalkonen är skånsk, vi beställde den från Matvarufabriken i Jönköping, färsk och fin...
Kalkon, ugnsrostade potatisar och rotfrukter (morot, palsternacka, fänkål och rödbeta), brysselkål och pancetta, tranbärsgelé och en valnötsgravy. Allt gjort från grunden.
Avslutade med en clementine jelly som toppades med riven choklad och vaniljgrädde...
On Boxing Day me and my boyfriend cooked our first turkey dinner, it took six hours but it was well worth it. Yum!
Ser helt fantastiskt ut! Det måste blivit stående ovationer från de som fick smaka?! Puss
SvaraRadera