Snabbt, gott och enkelt. Och bra för den som inte är jätteförtjust i ren fisksmak. Denna marinerade lax är kryddig, salt och söt på samma gång.
Honungsmarinerad laxfilé
2 till 3 portioner
400 g laxfilé
1/4 dl soja
1/4 dl honung
1 msk dijonsenap
några cm riven ingefära
garnering
sesamfrön
Gör så här: Dela laxfilén i flera bitar, två eller tre. Lägg i en skål och häll på ingredienserna till marinaden. Vänd och dressa laxen med soja, honung, senap och ingefära. Du kan också blanda marinaden separat om du hellre vill. Lägg fisken i en plastpåse och ställ i kyl. Låt marinera i kyl minst 30 minuter upp till 8 timmar beroende på hur mycket tid du har. Ugnsbaka laxen på 150 grader i 15 minuter eller till innetemperaturen är strax över 50 grader. Strö över sesamfrön.
Ugnsfolie i botten gör att fisken inte bränner fast. Tips!
Kanske kvällens middag? Dessutom superlätt festrätt som går att fixa på under halvtimmen om det verkligen blir svettigt.
Enjoy!
Ja, det funkar lika bra utan :)
SvaraRaderaJag brukar köra ungefär samma, men med ingefära istället för senap. Supergott!
SvaraRaderaIngefära är ett måste! :)
RaderaDet där måste jag testa nån gång.
SvaraRaderaDo it! :)
RaderaMums va gott det där såg ut :) jag är inte heller så förtjust i fiskfisk-smak!
SvaraRaderamen jag gillar dock att dränka den i citron, peppar, salt och lite olivolja! sen in i ugnen mums :)
Ah, enklast är oftast bäst! Kött med bara salt och peppar är också toppen tycker jag!
Radera