tisdag 25 oktober 2011

Kvällens middag: Lean and green

Tada! Kvällens middag kommer här. Grönt så det skriker om det. Dressingen kan jag verkligen rekommendera men är ni känsliga för styrka kan ni minska lite på wasabipulvret. Eat up! IMG_1170
Receptet gäller för två personer.

100 g valfri sallad
200 g broccoli
wasabimandlar 
1/2 dl mandlar
1 tsk olivolja
1 tsk wasabipulver
1 tsk Tamari-soja
2 msk vatten
avokadodressing 
1 avokado
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk tahini
1 tsk valfri senap
1 tsk wasabipulver
2 tsk olivolja
1/2 dl vatten

Gör så här: Skölj salladen och dela broccolin i buketter. Rosta broccolin i ugn med lite olivolja och salt i 20 minuter. Blanda ihop och använd som din salladsbas. Rosta mandlar i en torr panna, när nötterna har blivit lite varma häll i olja, vatten och soja. Rör sedan ner wasabipulver och stek tills den mesta vätskan har försvunnit. Strö nötter över salladen. Mixa alla ingredienser till dressingen och ringla över salladen. Strö över riven parmesan, om du vill!

Näringsinnehåll (per portion): 430 kcal, 17,5 g protein, 39 g fett, 14 g kolhydrater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar