lördag 15 oktober 2011

Livsmedel att frossa i

Glad lördag allihopa! Jag fick en fråga om livsmedel som både är lågkolhydrat och lågkalori. Nedan har jag listat inte bara livsmedel som uppfyller dessa kriterier utan som också mättar och innehåller bra näringsämnen! Disclaimer: Det kan finnas livsmedel i listan som innehåller mer kolhydrater än vad traditionell LCHF förespråkar (om man följer regeln max 5 g per 100 g). Dessa livsmedel funkar i min kost men om du vill göra en egen bedömning eller har en annan syn på vad som är mycket eller lite kolhydrater/kalorier - kolla näringsinnehållet!

- Kyckling
- Nötkött (satsa på hela köttbitar som ryggbiff, oxfilé eller entrecote)
- Spenat
- Grönkål
- I princip alla gröna grönsaker är låga i kalori och kolhydrater!
- Ägg (går att göra oändliga saker med)
- Svamp
- Sojayoghurt
- Broccoli
- Fisk

Happy eating!

3 kommentarer:

  1. Äter du aldrig kvarg? Varför inte? Det brukar vara populärt på hälsobloggar.

    SvaraRadera
  2. Hej! Tack för en bra blogg! Jag har en fråga, hur gick du tillväga för att bli journalist? Var pluggade du och var det svårt att få jobb som nyexaminerad? Skulle du inte kunna berätta lite allmänt hur du arbetar? Skulle vara jätteroligt, tacksam för svar!

    SvaraRadera