En rätt som fick en del kärlek på Instagram (följ mig HÄR!) var en biffwok som jag lagade i söndags. Starkt, gott, mättande. LCHF, Paleo, mejerifri och även för den som äter kolhydrater (servera med nudlar eller ris) så den gör många nöjda. Ni vet den där gamla dängan, ingenting är nyttigt i för stora mängder? Det gäller inte kokosmjölk va?
Receptet gäller för tre till fyra portioner.
400 g lövbiff, skuren i bitar
200 g gröna bönor
200 g sugar snaps
1 röd paprika, hackad
1 gul lök, hackad
1 vitlök solo (eller två klyftor), finhackad
1 röd chili, finhackad
500 ml kokosmjölk
soja efter smak
kokosfett till stekning
Gör så här: Stek den skurna lövbiffen i kokosfett tills det har fått yta. Häll i löken, vitlöken och chilin och fräs tills allt fått färg. Lägg i gröna bönor, sugar snaps och paprika. Stek på låg värme i några minuter. Häll på kokosmjölken, rör om och smaksätt med soja. Låt puttra i 10 minuter. ÄT!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar