måndag 28 november 2011

Recept: Vegetariska biffar

Gårdagens middag blev dessa vegetariska biffar, så himla goda och min kille sade att det var precis som att äta kött. Med andra ord - en bra nybörjarrätt för er som försöker vänja er vid vegetarisk mat. Man kan servera lite vad som helst till det här, min kille åt potatis och sås till och - ni känner ju mig - för min del blev det en sallad med avokado och tomat. IMG_1594
Receptet räcker till 4-5 biffar.

200 g kikärter
200 g svarta bönor
1 liten lök
1-2 klyftor vitlök
persilja
fett till stekning

Gör så här: Finhacka lök och vitlök. Klipp persiljan. Mixa bönorna i en matberedare till en hyfsat slät smet (den behöver inte vara helt slät - lite bitar är bara gött). Lägg bönsmeten i en bunke och blanda ner lök, vitlök och persilja. Stek på medelhög värme i valfri olja.

1 kommentar:

  1. Ser supergott ut, ska prova att laga dessa.

    Har du provat Shiratakinudlar?
    De är goda att ha i sallad ellet till wok

    SvaraRadera