måndag 7 januari 2013

Recept: Broccoli- och blomkålsmos

Gott, rejält och näringspackat tillbehör till middagen? Ja tack! Mitt bästa mos gör jag med lika delar ångad blomkål och broccoli. Mosa med olivolja, en skvätt citronsaft och en klick aioli (se recept nedan). Servera med valfri proteinkälla. Mash
Aioli

3 äggulor
1,5 dl olivolja
vitlök efter smak

Gör så här: Pressa vitlök i en skål (efter smak här, det brukar handla om mellan två och sex klyftor beroende på din preferens) och vispa ner äggulorna. Vispa sedan ner oljan, lite i taget, tills du får en bra konsistens!

Paleo och LCHF-godkänd

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Du köper en ånginsats som du använder tillsammans med din kastrull. På det sättet för du bättre konsistens och behåller alla vitaminer och mineraler i maten. Så här kan en insats se ut: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30152346/

      Radera