En middag som jag lagade under min första vecka i paleoprojektet. Speciellt pinjeosten är något att lägga på minnet, supergott och snabbt fixat. Populärt i raw food-kretsar också.
Zucchinigratäng med pinjeost
4 portioner
2 zucchini
100 g svamp
tomatsås
12 soltorkade tomater
2 tomater
1 röd paprika
1/2 rödlök
1 vitlök solo
1 msk olivolja
färsk basilika
pinjeost
2 dl pinjenötter
1 dl vatten
1 msk citronjuice
salt
Gör så här: Mixa alla ingredienser till pinjeosten i en mixer. Blötlägg soltorkade tomater till de blir mjuka, cirka en kvart. Mixa sedan alla ingredienser till tomatsåsen. Hylva zucchinin. Varva remsor av zucchini med tomatsås, skivad svamp och toppa med pinjeosten som när du gör lasagne. Grädda i ugn på 225 grader i 20 till 30 minuter.
Paleo och LCHF-godkänd
men oj vad gott det lät! mmmm!
SvaraRadera