Tredje advent och då passar det väl bra med ett julrecept! I Sverige äts ju oftast popcorn salta och smöriga men dessa popcorn med julsmaker är faktiskt riktigt fina snacks, tycker jag. Varning för att ni som tycker att sött och popcorn inte alls går ihop, ni kommer nog inte gilla dessa. Man kan servera dem i skålar (som jag gjorde för ett par veckor sedan) eller lägga popcornen i små påsar med en sidenrosett som jag gjorde förra julen, kolla in det HÄR!
Receptet räcker till nästan hur många som helst.
1 stor kastrull med popcorn
1/2 dl strösocker
2 msk pepparkakskrydda (den färdiga blandningen man kan köpa eller blanda kanel, kardemumma, nejlika och ingefära själv)
Gör så här: Poppa en stor kastrull med popcorn. Blanda socker och kryddor. Dela upp popcornen i två stora skålar och strö över halva kryddan först. Rör om och häll på resten av kryddorna. Viktigt är att krydda popcornen medan de är varma så att kryddan fastnar ordentligt.
Åh det där ska provas!
SvaraRadera