Nej, den är inte vacker men gratänger är ju sällan det. Dagens middag blev en historia som tar lite längre tid att laga (även om mycket av lagandet sker i ugn) så det passade bra att laga den en söndag, när man oftast har lite mer tid till middagen. Hur som helst, den är både vegetarisk och lågkolhydrat och förutom det - supergod!
Receptet gäller för två till tre personer.
400 g färs (jag valde quorn)
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk grönsaksbuljong (eller en halv tärning)
6 champinjoner
1/2 röd chili
1 gul lök
1 vitlök solo eller två klyftor
1 stor zucchini
parmesan
Gör så här: Hacka lök, vitlök och chili, stek sedan i valfritt stekfett. Lägg i färsen och låt steka. Krossa de hela tomaterna i en mixer, häll in i grytan tillsammans med tomatpurén. Rör om och tillsätt grönsaksbuljong och skivade champinjoner. Låt puttra i 20 minuter. Hyvla zucchini med en osthyvel så de blir som långsmala plattor. Riv önskad mängd parmesan. Ta fram en ugnsform och lägg halva färsröran i botten. Täck med zucchiniplattor. Bre ut den andra halvan av färsröran och täck med zucchini igen. Strö över parmesan och låt stå i ugn cirka 35 - 40 minuter på 225 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar