Lebanese cuisine is definitely top five in my book. So delicious and inspiring with tons of flavour, colour and texture. Earlier this week I made tabbouleh with a twist! Instead of using a grain like bulgur I opted for raw broccoli. Lighter and more nutritious, it was amazing served with a classic tahini sauce. Translate the recipe and give it a go. Hopefully you'll love it as much as I do!

Broccoli Tabbouleh
en stor skål
2 broccolihuvuden
4 vårlök
en näve hackad persilja
en näve hackad mynta (valfritt)
en näve pumpakärnor
en näve pistagenötter
70 g babyspenat
1 gurka
salt
peppar
saft från en citron
olivolja
Gör så här: Rensa broccolin och lägg i en matberedare/mixer. Kör broccolin tills den är i småbitar, likt gryn. Hacka lök. Skala gurka, dela på längden och skrapa bort kärnorna. Dela i mindre bitar. Lägg broccoli, spenat, gurka, lök, hackad persilja, mynta, pumpakärnor och nötter i en stor skål. Krydda med salt, peppar, saft från en citron och lite olivolja. Massera försiktigt med händerna. Du kan även lägga i/garnera med tomat eller avokado om du vill. Servera med tahinisås om så önskas, HÄR hittar ni ett bra recept på det.
Åh älskar tabbouleh! Min systers man är från Syrien, så vi äter det rätt ofta, men har aldrig provat en sån här variant:)) Det får det bli nästa gång. Trevlig helg! Kram E
SvaraRaderaDet lät ju kanske HUR gott som helst!
SvaraRadera