tisdag 29 april 2014

Recovery

Efter en lite oväntad maxning igår (hatälskar att min tränare inte förvarnar mig om maxningar. Bra för att jag inte hinner bli nervös eller jinxa det med jag har ätit för dåligt/sovit för lite-tankar men samtidigt jobbigt för ett kontrollfreak som mig att få ungefär fem minuter att tagga till) då jag lyfte 108 kg i marklyft snyggt och säkert och sedan lyckades tangera mitt PB i power snatch på 40 kg direkt efteråt känner jag mig lite skakis och trög i skallen (ni som maxar ibland vet vad jag menar, man blir liksom... Tom). Fint då att det låg ett återhämtningspass i programmeringen dagen till ära! Cykel varvat med rodd i lugnare tempo, runt en halvtimmes jobb, och sedan rörlighetsträning och foam roller-kärlek på det. En timme kroppen behövde, det behöver inte alltid vara tungt och rakt in i kaklet. Vilan håller mig frisk, stark och skadefri. Den ligger högt upp på min prioriteringslista alltså.

Ibland är det också skönt att inte behöva tänka, prestera och vara explosiv. När det gäller tyngdlyftningen så tröttar såklart själva lyften ut mig otroligt men det är också att man måste vara fokuserad, kraftfull, säker och explosiv vid varje lyft som känns. Det är kul men tufft, utvecklande på alla sätt.
upload Nästa pass är på torsdag och sedan har jag hela sex dagars uppehåll från allt vad gym heter. Bra tajming för en längre vila i min programmering och det gör alltid underverk för kropp och hjärna. Tar ni längre uppehåll från gymmet ibland? Jag har läst någonstans att man ska ta var femte, sjätte vecka helt off om man tränar mer prestationsinriktat. Det gör inte jag men några gånger om året är det självklart för mig att ta en längre paus, runt en vecka. Det brukar falla sig rätt naturligt, jag är typen som älskar sovmorgon och sena nätter när jag är på semester ;)

Längtar faktiskt nästan lite redan efter att få kika på nästa cykel i mitt schema. Gissar att det är dags för lite flera reps igen men man vet aldrig...! Vi kom i alla fall överens om att min rehabperiod är över och jag kom ur den starkare än innan operationen. När man kan maxa i mark får man nog anse att buktrycket håller måttet. Hur går det för er?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar