onsdag 2 april 2014

Så fixar du: Chokladtryfflar

Det här receptet kom till i söndags, det var bara lek så jag är inte exakt säker på mängder och proportioner men resultatet blev alldeles för gott för att inte dela med sig. Men tänk på det om ni provar, smaka av under tiden. Det kan behövas mer eller mindre av något för att det ska bli perfekt...!
IMG_4702 IMG_4707
Mmm... Choklad!

Chokladtryfflar
12 stycken

100 g creamed coconut (kokosblock, denna använde jag)
1/2 dl kakaonibs
1/2 dl nötsmör (valfri sort)
5 msk kakao (eventuellt mer)
två nypor salt
en skvätt kokosmjölk
2 tsk honung

Gör så här: Blanda nötsmör och kakao. Lägg i en mixer tillsammans med creamed coconut, salt och kakaonibs. Blanda. Tillsätt en skvätt kokosmjölk för bättre konsistens. Chokladmassan ska vara krämig men tjock. Smaka av med honung, det kan behövas mer eller mindre beroende på hur sött du vill ha det. Tillsätt mer kakao om du vill ha mer chokladsmak. Rulla till 12 stycken tryfflar och lägg på en plåt. Dekorera med kakaonibs eller rulla i kakao. Ställ i kylen minst 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar