söndag 14 juni 2009

LASTNIGHTSSUMMERPARTY

I går gick den årliga sommarfesten av stapeln hemma hos oss! Så värt att pyssla (= slava) i köket i flera timmar när resultatet blir bra och gästerna kommer festglada. Förrätten var hembakat bröd som doppades i olika oljor och äpple- och selleridip. Kall avokadosoppa och vitlöks- och myntafrästa räkor åts också, rosé till såklart!
Huvudrätten blev en buffé med blandade rätter. Biffsallad (rucola, oxfilé, rädisor och rödlök), mozzarella och melon med siraps- och ingefäradressing, stekta auberginer med rödvinsvinegrette, ugnsbakade tomater (ska stå i ugn i tre timmar på låg värme) med rostade pinjenötter och rucola, bönsallad med fetaost och plommon, färskpotatisgratäng med brie och tunt skuren lax med ingefära, gräslök, sesamfrön och soja.
Min buffémat på våra nya tallrikar. Tycker nog att biffsalladen var godast, mör oxfilé är fantastiskt och alltid rätt. Annars var mozzarella och melon med siraps- och ingefäradressing en hit, bra balans mellan sött och sting.
Gästerna drog sig hemåt runt 04.30 så det tolkar jag som en lyckad kväll. Sörjer lite att det är över dock, jag älskar verkligen att planera middagar och fester...

1 kommentar: