fredag 5 juni 2009

MARRYME

En av många anledningar till jag aldrig skulle kunna vara hemmafru är den day-time tv som går hårt in för att totalt hjärntvätta alla kvinnor. Det är bara att snegla på USA. Vilka är det som ser alla dessa talkshows? Hemmafruar. I dag på Tyra Banks talkshow pratades det på fullaste allvar om hur kvinnor skulle bete sig för att få deras pojkvänner att förlova eller gifta sig med dem. Tips som "tjata inte för mycket om onödiga saker", "flytta inte ihop förrän ni är förlovade", "prata inte om eran relation med kompisar eller familj", "försök inte rådgöra med din partner med risken att bli hans terapeut" och "ställ ultimatum" basunerades ut. Var har man kvar då? Middag på bordet, schemlagda ligg och tysta kvällar i soffan?

Mer intressant att diskutera är kanske varför så många tjejer är så desperata efter att binda sig, och varför så många killar är så rädda och får slaganfall så fort ordet äktenskap nämns? Men sånt tycker inte Tyra är intressant.

2 kommentarer:

  1. Har verkligen aldrig fattat sånt där, likadant när det står i olika tjejtidningar "hur man ska göra".

    Man vill väl att ens partner ska vara just ens PARTNER och bästa vän! Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt i alla fall.

    SvaraRadera
  2. amanda: Precis! Och vem fan vill gifta sig med någon man måste manipulera nerför altaret?

    SvaraRadera