fredag 6 juni 2014

Foodie Friday: Champinjonhattar med timjan

Ugnen är verkligen min bästa kompis och sedan några månader tillbaka har vi blivit ännu tajtare! Helst rostar jag grönsaker, med olika kryddor och oljor kan man få till fantastiska tillbehör som passar till allt. En klassiker är ugnsbakade champinjoner. Du behöver bara svamp, smör, timjan, salt och peppar. IMG_5194 IMG_5199
Gör så här: Ansa champinjonerna och ta bort svampfötterna. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper. Vänd hattarna upp och ner på plåten. Lägg en liten skiva smör på varje, strö över timjan och krydda med salt och peppar. Baka högt upp i ugnen runt 10 minuter på 250 grader. Vill du vara lite mer fancy kan du smula fetaost över. Happy eating!

3 kommentarer:

  1. Det det ser magiskt ut. Enkelt också! =) Men var gör du med "roten" som du måste plockat ut för att få plats med smöret? För den är bortplockad va? Slänger du den bara kanske? Ska görs, timjan är en favvo krydda.

    SvaraRadera
  2. Ahh såg texten under fotona nu. Roten är borttagen! =)

    SvaraRadera