fredag 23 oktober 2009

IT'SCOOKING

Det börjar puttra nu i den politiska världen. Man snackar blocköverskridande samarbeten och trots att jag inte har något tills övers för anledningen till att det här ens har börjat diskuteras (SD) så kan jag inte låta bli att gilla att man faktiskt för samtalet om förändrad politik. Lika mycket som att en statsminister har hållbarhetsdatum, har även samarbeten det. Partierna måste utvecklas, och det vore ologiskt om de alla utvecklades på ett sätt att de kunde alliera sig med varandra på samma sätt om 20 år som de gör nu.

I dagens Aftonbladet säger Jan Björklund att "det är ju naturligt att kasta ögonen på Miljöpartiet" i det fallet Svergiedemokraterna skulle bli vågmästare. Och Maria Wetterstrand har länge pratat om att utöka Miljöpartiets socialliberala linje. Men ett samarbete med Folkpartiet kan vara farligt. Björklunds dikaturmässiga styre över skolan rimmar illa med modern liberalism. Istället hoppas jag att Miljöpartiet kan stärka sin liberala sida och ta liberalismtiteln från FP för gott (eller tills de tar tillbaka Bengt Westerberg, alternativt skärper sig rejält). Miljöpartiet har redan enorma fördelar när det gäller att locka de yngre väljarna. De är överlägsna i frågor som miljön, vad som finns i maten vi äter och behandlar integritetsfrågan på ett moget och kunnigt sätt som får Piratpartiet att framstå som ett gäng bortskämda, förpubertala mellanstadiebarn (om man inte hade fattat det innan, vill säga). Att bli mer liberala kommer bara stärka Miljöpartiets position mot de unga väljarna, eller vad tror ni?

Annars måste jag slå ett slag för att det är fredag. Efter en hektisk vecka ska det bli skönt med ledig tid, och lite fler sömntimmar. De behövs ju mer sådana för varje dag som går, det blir inte ljusare direkt. I helgen ska jag spana på en ny dator - våndas fortfarande över om jag ska slå till på en MacBook Air eller den nya 27 tums iMacen. Har ni någon åsikt? Och är det någon som är intresserad av en snart två år gammal MacBook Pro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar