torsdag 31 oktober 2013

Mjölk vs Kokosolja

Äntligen! Jag har botat mitt beroende som stavas mjölk i kaffet. Lösningen var så simpelt som kokosolja. I med kaffet i en kanna, en klick kokosolja, några få sekunder med stavmixer. Klart! Fluffigt och så gott. Dessutom känns det som en stor win att få två självklara kokosdoser varje dag eftersom det är så bra för kroppen. Sist på bollen, ja. Please forgive me!bild
Jag har provat med smör och ägg också men känner att jag nöjer mig med kokosoljan. Det blir godast och mest likt en vanlig kaffe med mjölk tycker jag. Jag har försökt så många gånger att lära mig gilla kaffe svart men nej... Det är för surt! Jag behöver bara någonting litet som tar udden av det. Känner mig lättad över att numera inte behöva konsumera, köpa hem eller slänga gammal mjölk om och om igen... Seger! När jag väl dricker kaffe ute får det fortsätta bli Cortado, dubbel espresso med en skvätt ångad mjölk. En liten lyx sådär. Hur dricker du helst ditt kaffe?

2 kommentarer:

  1. I helgen var vi på MediaMarkt och lämpligt nog bjöd de på kaffe från en kaffemaskin. Jag sa att jag ville ha så svart det bara går och fick lov att svara "Jo, det är säkert" två gånger. Och oh my god vad gott det var.
    Dricker alltså helst så svart som möjligt och är jag hemma så rör jag ner en tesked kokosfett. Har aldrig testat att mixa ner det dock.

    SvaraRadera
  2. Har lärt mig nu att dricka det svart och nu känns det bara äckligt med mjölk eller grädde i. Jag dricker iofs bara två koppar kaffe om dagen, när jag vaknar och en på förmiddagen så är ingen storkonsument.

    SvaraRadera