torsdag 28 november 2013

Girl gets down

Jag har verkligen haft en hang-up när det gäller mina ryck och det är att jag inte har vågat sätta mig under stången som man ska. Jag har snarare tänkt det hela som ett drag och sedan en overhead squat vilket är helt fel. Detta har gjort att jag har stannat upp och liksom långsamt gått ner i en böj när poängen är att man ska dra sig under stången...

I måndags hände någonting. Det lossnade. Jag har malt det här rätt mycket i huvudet, kollat på tyngdlyftare i slow motion och tittat på de olika momenten på bild. Jag tror faktiskt att det var det HÄR bildspelet som till slut fick det att klicka. Ser ni hur han börjar sätta sig ner innan stången ens är halvvägs uppe?

Lite stabilare, lite mer power, lite modigare...

Om ni jämför med mina tidigare videor så är det en klar förbättring. Jag kör fortfarande superlåga vikter i rycket (20-25 kilo) just för att tekniken inte har suttit tillräckligt bra för att jag ska kunna lassa på. Men nu en tid framöver tränar jag olympiska lyft tre gånger i veckan, uppblandat med lite annat. Nöta, nöta, nöta så vi kan öka, öka, öka. Jag längtar!

2 kommentarer:

  1. Tack för en grymt inspirerande blogg! En sak som jag är nyfiken på är hur du gör med mat/tillskott /återhämtningsmål efter träning? Och om du göra skillnad då efter olika typer av träning? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sofia! Tack, kul att du gillar bloggen :) Jag brukar träna mellan mina vanliga mål, lägger ofta inte in någon extra mat på mina träningsdagar utan brukar träna före lunch. Annars kanske jag kör någon näve nötter eller en lätt smoothie efter träning om jag kör på en tid då varken lunch eller middag ligger snabbt efter passet. Jag äter samma mat oavsett typ av träning. Kram!

      Radera