tisdag 18 februari 2014

Från källaren till solen

Som skrivet, den där solen. Kunde inte tänka mig något mer osexigt än en svettig källare i dag (även om jag faktiskt gillar att träna utan att se himlen de flesta dagar) så på lunchen blev det ett pass ute i parken. What went down? Det finns rapporterat på Instagram. Men solen bländade, luften var iskall och att rörlighetsträna på en kulle med utsikt över hela stan var priceless.
Lunchpass, bytte källaren mot solen. This is what went down: Uppvärmning: Lugn jogg, 3 till 5 låtar (runt 2 km)  8 varv av: 30 sekunder sprint (kuta!) 12 gående utfallssteg  Avslut: Rörlighet för bröstrygg med solen i ögonen och maxat med syre i lungorna.
Lunchen sedan. Nötfärsbiffar med mycket dijon (tjuter det inte i näsan är det inte nog!), gröna bönor, sötpotatis och avokado. Det mesta ekologiskt. En sådan här tallrik är vad jag kallar kvalitet. Riktig mat, mycket näring. Färg, smak, olika texturer. En sådan här tallrik gör mig mätt, glad, pigg. Sådan här mat tycker min kropp om och därför försöker jag ge den det så ofta det bara går.
Quality
A plate of good. Good mood, good health.

Jag tror att det är viktigt att vi tänker positivt kring det vi väljer att äta. Att det är gott, näringsrikt, att maten vill oss väl. Fokusera på allt bra maten gör för din kropp. Det kan så lätt bli att man bara ser mat som kalorier, inflammation, sjukdom. Dåligt, dåligt, dåligt. Inte för mycket av det, inte för lite av det. Speciellt om vi läser och intresserar oss mycket för kost. Det kan bli för granskande, för fientligt. Men ärligt talat, vi måste och behöver äta. Älska din mat!

2 kommentarer:

  1. Vilken fin blogg! HUR i hela friden har jag missat den? Hit återvänder jag. Tack för inspiration!

    SvaraRadera