söndag 7 april 2013

Recept: Kalkonbiffar

Godmorgon! Har ni haft en bra helg? Själv ska jag avsluta det hela med lite jobb. Ska hem till en av våra partiledare och laga lite mat, till ett reportage. Ska bli kul! För er som har en lite mer normal söndag (?) kommer här ett recept på en supergod middag jag lagade häromdag. Kalkonfärs är en favorit hos mig, så gott och detta är lätt! Perfekt som söndagsmiddag, trust me.Kalkonbiffar står på menyn Nu mår man
Kalkonbiffar
4 portioner

600 - 800 g kalkonfärs (jag köper min från Ingelsta Kalkon)
1 gul lök
1 vitlök solo (eller två klyftor)
1 dl riven, färsk basilika
1 msk persillade (franskt örtsalt med persilja, vitlök och salt)
kokosolja till stekning

Gör så här: Hacka lök och vitlök. Blanda kalkonfärs med lök, vitlök, basilika och persillade. Forma till biffar i den storlek du vill. Stek i en panna med kokosolja tills de är klara. Jag åt mina med blomkålsmos och lite rårörda, osötade lingon. YUM!

2 kommentarer:

  1. Hur gör du blomkålsmosen? Med LCHF använde jag smör och ev. grädde.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kör oftast bara olivolja och salt. Funkar bra! I bland använder jag smör men sällan.

      Radera