onsdag 14 augusti 2013

Just nu: Produktfavoriter

En ny favorit och en gammal, just nu bland mina hudvårdsfavoriter... upload
Ansiktsmasken Cupcake från Lush är en trogen följeslagare i min hudvårdsrutin, jag har säkert plöjt ett 20-tal burkar av den här godingen. Doftar choklad och förvaras i kyl, som alla masker från Lush, men framförallt - den funkar! Har du oljig hy eller blandhy (som mig, med en oljig t-zon) rekommenderar jag den starkt! Den torkar inte ut men får bort det värsta och lugnar även eventuella plitor.
Behövde ny hudkräm, Estelle&Thild hade 20% rabatt på Åhléns. Första produkten jag provar från dem, gillar ni?
Trots min förkärlek för ekologiska och rena hudvårdsprodukter har jag aldrig provat något från Estelle & Thild. Men jag var på Åhléns härom veckan och såg att de hade 20 procents rabatt på produkter från detta märke, jag behövde en ny hudkräm och voila! plötsligt hade jag hittat en ny favorit. Firming Lotion Violet luktar amazing och verkar funka bra för min hud som är lite torr, känslig, lätt kan bli irriterad och klia. Hela firming-grejen är inte mer magisk än att krämen innehåller vitamin E (en antioxidant som ska skydda cellerna mot fria radikaler). Ungefär som att den föryngrande ingrediensen i anti-age krämer ofta är UVA och UVB, alltså solskydd, innehåller typ allt som lovar fast hud just vitamin E. Därför är även mandelolja poppis, naturligt rik på vitaminet!
upload
På tal om hudvård använder jag sedan några veckor tillbaka en ny hudvårdsserie som heter Pai. Helt naturlig, då jag fick reda på att REN, som jag egentligen älskar, använder fenoxyethanol som konserveringsmedel i de flesta av sina produkter. Har läst en del skit om det så jag fick lite panik och började leta efter ett helt rent alternativ. Ska recensera denna linje om ett par veckor tänkte jag, hudvård kan man knappast ge ett utlåtande om efter en vecka. Men än så länge verkar det lovande!

Är ni noga med vilka ingredienser som finns i produkterna ni köper?

6 kommentarer:

  1. Jag har också precis beställt ett startkit från pai för fet hy, ska bli intressant att se vad du tycker om produkterna :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittills gillar jag dem mycket! Beställde du prover från Swedish Beauty Factory?

      Radera
  2. Jag önskar att jag kunde säga att jag bara köper ekologisk hudvård, men jag har länge haft sjukt mycket hudproblem och eftersom jag ÄNTLIGEN har hittat något som fungerar för mig (Jan Marini) så vågar jag inte byta. Innan dess har jag prövat allt ifrån OCM, att äta extremt mycket b5, dricka aloe vera och lagt ut tusentals kronor på olika produkter som inte fungerat.. Skulle det finnas något ekologiskt alternativ som fungerade lika bra för mig som Jan Marini så skulle jag nog köpa det istället.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, Jan Marini verkar toppen. Har inte provat själv men mååånga hudproffs rekommenderar ju dem. Förstår att du inte vågar prova vad som helst när du har hittat något som funkar! Egentligen är jag ju lite emot naturlig hudvård (låter knäppt men...) eftersom de inte innehåller några aktiva ingredienser som faktiskt förbättrar hyn. Jag gillar annars produkter med syror/vitaminer. Sedan är naturliga produkter inte alltid topp för alla, man kan ju reagera starkt på olika oljor, växtextrakt etc... Svårt det där!

      Radera
  3. Vad hände med rapporteringen om carb-cyclingprojektet? Är grymt nyfiken för jag funderar att prova själv...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det kommer! Nästa vecka, det lovar jag! Tar ett tag att skriva det bara...

      Radera