torsdag 9 januari 2014

Frivändningsfest!

Sista PT-passet före jul blev en riktig frivändningsfest! Jag har ju tränat teknik en hel del i år och aldrig kört hela stöten med tyngre än 35 kilo. Men för några veckor sedan provade vi mer vikt och det var så kul! OLY-lyft är ju otroligt krävande både tekniskt och fysiskt. Att göra treor känns lika flåsigt som att springa intervaller typ. Jag började öva split jerk typ två veckor innan detta pass så det var ju också lite pirrigt att köra hela lyftet med överstöt...
40 kg.

45 kg.

50 kg.

Som ni ser är ju såklart 40 kilo den vackraste... Typiskt! 50 kilos-lyftet var tydligen godkänt men inte så snyggt även om jag blev sjukt nöjd över att jag kunde pressa den vikten i en split jerk! 

Tyngdlyftningen är en sådan där liten kärlek i min övriga träning, jag älskar att det kräver fullt fokus och att det finns så mycket teknik att jobba på. Även om man aldrig blir tekniskt perfekt är detta lite mer givande att slipa på när man ändå jobbat ihop en hyfsat bra böj liksom... Nu är det bara att jobba på att bli mer och mer explosiv. Hitta hem i tekniken och känna sig trygg med lyftet... Ska bli så sjukt spännande att se hur både stöten och rycket ser ut i slutet av året!

1 kommentar:

  1. Grymma du! Jag har inte vågat mig på en stöt över 40kg än men ska lite smått börja samla mig mod nu! :) Och det ser ju riktigt snyggt ut! Dina filmer är sånna jag plockar fram när jag klurar teknik. Sen så håller jag med om det där med flåset, körde ett teknikpass idag och kändes ungefär som jag sprang milen!

    SvaraRadera