tisdag 6 juli 2010

SALESALESALE

Bild 3
Okej, sommar-rea. Gillar vi det? JA! Enligt mig är det den enda reasäsongen som är värd att ens kika på. Det är då alla dyra godbitar går för fantastiska priser och saker som är bra investeringar faktiskt syns på reorna. Det finns ett stort MEN här. Bor man i en mindre stad finns det inte mycket att hämta på reorna, inte ens på sommaren. Däremot kan man nätfynda bra grejer på bland annat Browns, Outnet och andra bra sajter. Då behöver man inte trängas bland fyndkorgar, och slipper stöket (det är bara att gå in på Nathalie Schuterman när det är nere på 70 procent, Chloéskor ligger liksom huller om buller på golvet - det gör mig ledsen och inte särskilt köpsugen). Jag har några regler och riktlinjer för vad jag köper och hur jag tänker när det är rea för att hålla huvudet kallt. Här kommer de!
  • Köp bara sånt på rea som du hade velat köpa till full pris (om du hade haft råd).
  • Skippa H&M, det är billigt året runt. Det är nu du ska göra kap på sådant du inte vill eller kan lägga pengarna på när det kostar det dubbla.
  • Om det är något du verkligen spanat in, köp det i början av rean så ingen annan hinner före. Allt annat kan du vänta med till slutet när det är ännu billigare.
  • Köp en klassisk väska. En snygg, välgjord väska är alltid ett bra köp. En av mina kompisar hittade en underbar från Ceannis förra veckan till halva priset. 3000 kronor blev plötsligt 1500 kronor, vilket är en no-brainer.
  • Lilla väskan är också något som kan vara värt att leta efter. Är du inte på jakt efter en vardagsväska kan du hitta fina kuvertväskor till kvällarna på rean.
  • Solglasögon av märkesmodell är också perfekt att köpa på rean. Mina Dior som jag köpte för två år sedan kostade 2000 istället för 3000 kronor. Ett av mina bästa köp, och jag hade köpt dem till fullpris vilket gör det ännu bättre.
  • Småsaker som necessärer, plånböcker och nyckelhållare kostar inte jättemycket i vanliga fall med på rean kan du lätt hitta dem för några hundralappar vilket är hur bra som helst.
  • I år tänker jag spana lite extra på smycken. Jag lägger aldrig stora pengar på smycken i vanliga fall. Några tusenlappar för ett armband kan jag helt enkelt inte motivera för mig själv. Men nedsatt med 50 eller 70 procent kan jag nog fynda ordentligt!
  • Basplagg. Koftor, t-shirts, kavajer, jeans, klänningar i neutrala färger. Alla de där plaggen du använder ofta är vettiga att köpa på rean. För sånt här kollar jag gärna in Acne, Whyred och Filippa K.
  • Herrkläder! Har du pojkvän, pappa eller bror tycker jag du ska dra med honom på rean. Ofta är just herrkläder så jäkla bra på rean. Blir inte utplockat lika snabbt, och eftersom trenderna är mycket försiktigare på herrsidan finns mycket som håller flera säsonger.
I helgen hade jag och A tänkt köra ett svep över stan. Slår jag till på något lovar jag att visa er. Har ni fyndat något i år?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar