fredag 27 september 2013

Pausade squats och utfallssteg bakåt

Blev preciiiis klar med en deadline, två minuter innan tolvslaget. Jag är en sådan där hemsk person som "är mest kreativ på natten" och "jobbar bäst under tidspress". Typ alla människor jag har träffat som har någon form av koll på psykologi menar att alla de här påståenden är bullshit. Ingen jobbar bäst under tidspress, ingen är egentligen en nattmänniska. Påstår de... Well, well. I ett annat liv ska jag också bli skärpt och morgonpigg!

Tills dess tänkte jag tipsa om två grymma benövningar som jag körde på min LEG DAY i dag. Jag kör ju oftast helkroppspass men nu är det dags att bygga explosivitet och styrka de närmsta veckorna (igen) och då har jag fått en bendag i veckan på schemat. Känner redan hur låren bränner och krampar lite... Ah, love the pain! 

Pausade front squats = bästa grejen för att bli stark. 3 sekunder ner, 1 sekund i botten. 10x3, 2 min vila mellan seten. Jag kör på 65% av mitt 3 RM, det vill säga 45 kilo. Detta ska vara tungt som satan, att köra squats i detta tempo är riktigt jobbigt! Jag har gjort det i flera perioder förut och man bygger grundstyrka som en crazy person... Lättnaden när man sedan får köra vanliga squats är ju stor! Man flyger typ upp då. För den känslan, är det värt det!

Benövning nummer två blev utfallssteg bak med frontrack. Fem på varje ben. Tänk på att vara rak och fin, spänn bålen! Ni vet väl att den bästa benträningen gör att man slipper plankan på slutet? Man får det liksom på köpet...!

4 kommentarer:

  1. Jättebra med tips på övningar i videoform!

    SvaraRadera
  2. Älskar själv pausade knäböj och håller med om att det är klart bästa sättet för att bygga grundstyrka. Har däremot aldrig provat pausade frontböj så det är givet att det ska göras nu :) Tack för tipset!

    SvaraRadera