onsdag 5 mars 2014

Recept: Honungsmarinerad laxfilé

Snabbt, gott och enkelt. Och bra för den som inte är jätteförtjust i ren fisksmak. Denna marinerade lax är kryddig, salt och söt på samma gång.
IMG_4457
IMG_4471 IMG_4486
Honungsmarinerad laxfilé
2 till 3 portioner

400 g laxfilé
1/4 dl soja
1/4 dl honung
1 msk dijonsenap
några cm riven ingefära
garnering
sesamfrön

Gör så här: Dela laxfilén i flera bitar, två eller tre. Lägg i en skål och häll på ingredienserna till marinaden. Vänd och dressa laxen med soja, honung, senap och ingefära. Du kan också blanda marinaden separat om du hellre vill. Lägg fisken i en plastpåse och ställ i kyl. Låt marinera i kyl minst 30 minuter upp till 8 timmar beroende på hur mycket tid du har. Ugnsbaka laxen på 150 grader i 15 minuter eller till innetemperaturen är strax över 50 grader. Strö över sesamfrön.
IMG_4497
Ugnsfolie i botten gör att fisken inte bränner fast. Tips!

Kanske kvällens middag? Dessutom superlätt festrätt som går att fixa på under halvtimmen om det verkligen blir svettigt. Enjoy!

8 kommentarer:

  1. Gott! Det ska jag testa. Minus honung - det får jag sockertopp av :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det funkar lika bra utan :)

      Radera
  2. Jag brukar köra ungefär samma, men med ingefära istället för senap. Supergott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingefära är ett måste! :)

      Radera
  3. Det där måste jag testa nån gång.

    SvaraRadera
  4. Mums va gott det där såg ut :) jag är inte heller så förtjust i fiskfisk-smak!
    men jag gillar dock att dränka den i citron, peppar, salt och lite olivolja! sen in i ugnen mums :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ah, enklast är oftast bäst! Kött med bara salt och peppar är också toppen tycker jag!

      Radera