Det bästa med en ny utmaning är att jag plötsligt blir planeringsfreak och har superkoll på allt! Dessutom spånar jag på nya recept och njuter verkligen av att laga mat... En känsla som ändå inte alltid finns där. Planeringen måste också bli bestående då jag försöker äta mer ordentliga luncher. Eftersom jag jobbar hemma blir det lätt panik vid lunchdags då jag hittar typ två ägg i kylen. Omelett i all ära men kanske inte varje lunch va? Dagens lunch blev en chiligryta med kyckling, eller kalkon om du hellre vill.

4 portioner
400 g kalkon- eller kycklingfilé
kokosolja
1 röd paprika
2 tomater
1 gul lök
4 klyftor vitlök
1 grön chili
3 dl buljong
1 dl kokosmjölk
1 msk torkad oregano
1 msk torkad spiskummin
tillbehör
ångad broccoli
Gör så här: Skär kalkon- eller kycklingfiléerna i små bitar. Hacka lök, vitlök, grön peppar, paprika och tomater. Bryn kalkon- eller kycklingbitarna i kokosolja, häll sedan i grönsakerna och stek på låg värme några minuter. Häll på buljong, kokosmjölk och kryddor. Låt koka i 15 minuter. Ät med ångad broccoli!
Paleo och LCHF-godkänd
Åh vad gott:)! Väger du all din mat?
SvaraRaderaMvh Isabelle
Nej, det gör jag oftast inte. Tänker mer på portioner, typ 100 g kött per gång (ungefär en handflata), en näve nötter, obegränsat med gröna grönsaker. Men jag har vägt min mat tidigare så jag har ett rätt okej ögonmått!
Raderammm, ser gott ut! Ska absolut testas :). Du har inte lust att lägga ut receptet på grönsaksgratängen med, såg det på instagram.
SvaraRaderaSka bli! I veckan...
RaderaHelt orelevant fråga kanske, men vart har du köpt dina tallrikar? sjuk fina!
SvaraRaderaVisst är de? Tallrikarna är från Rörstrand, serien heter Swedish Grace.
Radera