torsdag 9 augusti 2012

Lean and green: Kycklingstroganoff!

Vilken hit! Min kille har velat äta det här flera gånger sedan jag lagade det för typ två veckor sedan. Mycket smak och fullt av göttiga, nyttiga saker! Dinner is served! Receptet gäller för fyra portioner.

3 kycklingfiléer
1 zucchini
2 salladslökar
5 stjälkar selleri
2 dl ekologisk grönsaksbuljong
100 g färsk spenat
ingefära
persilja
kokosolja

Gör så här: Hacka zucchini, lök och selleri i bitar. Skär kycklingfiléen i bitar. Stek grönsakerna i en gryta på låg värme i kokosolja. När grönsakerna har fått färg, häll på buljongen och låt koka på svag värme till vätskan är borta. Stek kycklingen i kokosolja i en separat panna och lägg i grytan när den är genomstekt. Riv ner färska ingefära mot slutet och rör ner spenaten. Garnera med persilja och servera med valfritt tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar