Hello Monday! Hoppas ni hade en bra helg. Själv avslutade jag veckan med en bättre söndagsmiddag. Kan ni fatta att vi har levt utan ugn i två år?! Nu har vi äntligen en igen så det kommer bli många ugnsrätter framöver, lita på det.
Ni som läste min blogg för fyra, fem år sedan kanske känner igen den här rätten? Då gjorde jag den med vanlig vit potatis men nu är det sötpotatis
all the way som gäller. Hur som helst, sjukt gott. Denna rätt är inte helt och hållet Paleo ska erkännas eftersom det är mejerier i den. Det har varit lite sådär för mig på mejerifronten det senaste eftersom det är så smidigt och har passat mig nu när jag har haft det lite mer fattigt på tid.
Kyckling med gratinerad sötpotatisröra
4 portioner
600 - 800 g kycklingfilé
kokosolja
sötpotatisröra
3 stora sötpotatisar
1 burk mascarpone
1/2 röd chili
klippt färsk timjan, en halv kruka
salt
peppar
Gör så här: Riv sötpotatisen och lägg i en skål. Rör ner mascarpone, hackad röd chili, klippt timjan. Rör om till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna i två bitar vardera. Stek snabbt i en panna med kokosolja så att kycklingbitarna får yta. Lägg sedan kycklingen i två ugnsformar. Klicka på sötpotatisröran. Ställ i ugnen på 200 till 225 grader i cirka 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Jag serverade detta med en vitkåls- och äpplesallad.
Jag skulle inte överleva utan min ugn eftersom jag inte äger någon micro haha.
SvaraRaderaHaha, jag har inte ägt en mikro på över fem år! Så du kan ju fatta vad jag har lidit. Vi hade en gasugn i vår förra lägenhet men den var helt värdelös så vi fick överleva med spisen :)
RaderaJag saaaaaaaaaaaknar dina blogginlägg!
SvaraRaderaÅh! Jag försöker mitt bästa att komma tillbaka i bra bloggrutiner :)
Raderavarför är sötpotatis bättre än vanlig vit potatis?
SvaraRaderaSötpotatis är egentligen en ört och innehåller betydligt fler näringsämnen än vit potatis :) Dessutom tycker jag att det är godare!
Radera