måndag 6 maj 2013

Recept: Kyckling med gratinerad sötpotatisröra

Hello Monday! Hoppas ni hade en bra helg. Själv avslutade jag veckan med en bättre söndagsmiddag. Kan ni fatta att vi har levt utan ugn i två år?! Nu har vi äntligen en igen så det kommer bli många ugnsrätter framöver, lita på det. Ni som läste min blogg för fyra, fem år sedan kanske känner igen den här rätten? Då gjorde jag den med vanlig vit potatis men nu är det sötpotatis all the way som gäller. Hur som helst, sjukt gott. Denna rätt är inte helt och hållet Paleo ska erkännas eftersom det är mejerier i den. Det har varit lite sådär för mig på mejerifronten det senaste eftersom det är så smidigt och har passat mig nu när jag har haft det lite mer fattigt på tid. Gårdagens middag.#paleo #eatclean #foodie Kyckling med gratinerad sötpotatisröra 
4 portioner

600 - 800 g kycklingfilé
kokosolja
sötpotatisröra
3 stora sötpotatisar
1 burk mascarpone
1/2 röd chili
klippt färsk timjan, en halv kruka
salt
peppar

Gör så här: Riv sötpotatisen och lägg i en skål. Rör ner mascarpone, hackad röd chili, klippt timjan. Rör om till en jämn smet. Krydda med salt och peppar. Dela kycklingfiléerna i två bitar vardera. Stek snabbt i en panna med kokosolja så att kycklingbitarna får yta. Lägg sedan kycklingen i två ugnsformar. Klicka på sötpotatisröran. Ställ i ugnen på 200 till 225 grader i cirka 20 minuter eller tills kycklingen är klar. Jag serverade detta med en vitkåls- och äpplesallad.

6 kommentarer:

  1. Jag skulle inte överleva utan min ugn eftersom jag inte äger någon micro haha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, jag har inte ägt en mikro på över fem år! Så du kan ju fatta vad jag har lidit. Vi hade en gasugn i vår förra lägenhet men den var helt värdelös så vi fick överleva med spisen :)

      Radera
  2. Jag saaaaaaaaaaaknar dina blogginlägg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh! Jag försöker mitt bästa att komma tillbaka i bra bloggrutiner :)

      Radera
  3. varför är sötpotatis bättre än vanlig vit potatis?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sötpotatis är egentligen en ört och innehåller betydligt fler näringsämnen än vit potatis :) Dessutom tycker jag att det är godare!

      Radera