tisdag 19 mars 2013

Projekt Ellen: Resultaten

Okej. 10 veckor. Fantastiska resultat! Jag gjorde ett mat- och träningsschema i början av året då Ellen ville komma i gång med träning och bra mat igen efter en utlandstermin. Läs mer om hennes bakgrund HÄR. Det har inte varit tal om någon galen lågkalori diet eller timmar på löpbandet. Ellen har ätit bra, ren mat (med kontrollerade portionsstorlekar givetvis) och har tränat styrketräning tre gånger i veckan. Inget gluten, inget socker.

Resultaten är helt otroliga! Det här är vad som händer när man satsar 100 procent. Man tränar ordentligt, vilar som man ska och äter rätt utan undantag.

I dag besökte vi den Bod Pod som Ellen mätte sig i när vi påbörjade projektet. En Bod Pod är den säkraste metoden som finns för att mäta kroppssammansättning. Vi ska titta närmre resultaten...
image-4
När vi började för 10 veckor sedan vägde Ellen 57,7 kilo, hade en fettprocent på 29,8 procent. Hennes kropp bestod av 17,2 kilo fett och 40,5 kilo fettfri massa.

I dag väger Ellen 51,9 kilo, hennes fettprocent är otroliga 17,2 procent! Hennes kropp består nu av 8,9 kilo fett och 43 kilo fettfri massa. På 10 veckor har hon alltså gått ner 5,8 kilo men TAPPAT nära 9 kilo fett och ökat 2,5 kilo i muskelmassa image-1
När vi började låg Ellen nära gränsen för vad som räknas som överskott av fett. Glöm inte att det är svårt att SE på en människa hurvida de har låg eller hög fettprocent. Man kan vara normalviktig och fortfarande ha ett överskott av fett. I dag ligger Ellen inom ramen för lågt kroppsfett.

Lite före- och efterbilder vill ni se va?
image-5 image-3 image-2Det här är vad som händer när man satsar 100 procent! I 10 veckor har Ellen följt mitt kost- och träningsprogram, resultaten blev ultimata - mer än vad vi kunde drömma om. När vi började för 10 veckor sedan vägde Ellen 57,7 kilo, hade en fettprocent på 29
SNYGG RYGG!

De slutgiltiga siffrorna - 10 veckors hårt arbete
Vikt: 57,7 ---> 51,9.
Fettprocent (Bod Pod-mätning): 29,8 ---> 17,2
Fettmassa (Bod Pod-mätning): 17,2 kg ---> 8,9 kg
Fettfri massa* (Bod Pod-mätning): 40,5 kg ---> 43 kg
Längd: 163 cm.
BMI: 21,8 ---> 19,6.

* Fettfri massa är all massa i kroppen som inte är fett. Det är skelett, muskler, vätska och organ. Det finns ingen bra metod med dagens teknik att få fram den exakta procenten muskler. 

Axlar: 98 ---> 95
Rygg: 80 ---> 76
Bröst: 82 ---> 78
Midja: 72,5 ---> 63,5
Buk: 77 ---> 71
Rumpa: 94 ---> 87
Lår: 52 ---> 48
Vad: 35,5 ---> 33
Överarm: 24 ---> 23,5
Biceps: 27 ---> 28


Ellens mål var att sänka sitt kroppsfett och öka i styrka. Har vi lyckats med det? Mja, första gången vi tränade tillsammans klarade hon precis av att ta 20 kilo (10x3) i latsdrag. I dag klarade hon fem pull ups  på raken med egen kroppsvikt! Se filmbeviset nedan!
image
Så. Grym. Tjej.

I kväll ska vi ut och skåla. Detta måste firas!

9 kommentarer:

  1. Nog för att jag kan hålla med om att hållningen behöver bli bättre på före-bilden, men är det verkligen en målsättning att revbenen ska synas?! Inte snyggt enligt mig.. Däremot, starkt att öka muskler och minska fett!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just att "revbenen ska synas" vad inte en målsättning vi hade, nej. Mina revben syns också när jag står i profil. Vi har alla olika stora bröstkorgar. Däremot tycker jag inte det är snyggt att kommentera vad som är fult och fint när det gäller någon annans kropp.

      Radera
    2. Då bör du kanske tänka över en redigering av dina ord "snygg rygg", med versaler dessutom. Tack för mig, hej!

      Radera
    3. Nja, jag tror inte det. Att berömma någon för att de har byggt muskler är inte samma sak som att påpeka att någon del av en annans kropp inte är snygg... Sorry, men det är onödigt och elakt. Jag tror att vi har varit väldigt tydliga med att målet har varit att bygga styrka och minska fettmängden, inte att få fram skelettdefinition (??).

      Radera
  2. Men herregud!!!
    Så jäkla bra jobbat!
    vilken tjej, och vilken coach, vilka brudar!

    SvaraRadera
  3. Riktigt bra jobbat båda två! :)

    SvaraRadera