tisdag 5 mars 2013

Recept: Tropisk kokosyoghurt (Paleo)

Lördag betyder Mello här hemma hos oss numera. Oftast brukar vi slänga ihop en stor plocktallrik med kallskuret, oliver, frökex och frukt. Från helgen fick vi en del frukt över så i går startade jag veckan med en tropisk yoghurt. Helt Paleo, givetvis. Jag älskar verkligen kokos och kan inte få nog! Särskilt när man inte äter mejerier blir kokos en stapelvara. De medellånga fettsyrorna går snabbt ut i kroppen för att användas som energi, kroppen har dessutom svårt att lagra dessa som kroppsfett. Kokos är dessutom rikt på laurinsyra, som även finns i bröstmjölk, och är en riktig boost för immunförsvaret. Eat up! 
I Coconut! De medellånga fettsyrorna kan snabbt användas som energi och har svårt att lagras som fett i kroppen. Dessutom ger kokos immunförsvarsboost tack vare laurinsyra (finns även i bröstmjölk).
Tropisk kokosyoghurt
2 portioner

2 dl kokosmjölk (välj Santa Marias lila tetra eller gröp ur kokosgrädden ur en konserv)
1 avokado
1/2 banan
1 dl ananas i bitar
1 kiwi
äkta vaniljpulver

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en blender. Svårare än så är det inte! Blir yoghurten för tjock i konsistensen kan du använda lite vatten för att få det rätt. Garnera med färsk frukt!

4 kommentarer:

  1. MUMS! Du ger mig så mycket inspiration Danielle, love it :D

    SvaraRadera
  2. :O
    Men huuuuuuuuuuuur gott lät inte det här då?
    Den här ska göras vid tillfälle! :)

    SvaraRadera