tisdag 10 april 2012

Att sluta med socker...

... Är aldrig en lätt match. När kroppen vänjer sig av med de snabba energikickarna (tar två-tre dagar) kommer den SKRIKA efter mat. Du kommer vara hungrig, irriterad och ibland kanske det känns helt hopplöst. Du klarar dig liksom inte utan den där kanelbullen. Men där har du fel! Eftersom din kropp fortfarande lever på stenåldern har den liksom inte fattat att snabba sockerkickar och överätande leder till övervikt och sjukdomar. Inte så cool va?

Mina bästa tips för att låta bli att småfuska (den sortens fusk är hell eftersom det bara drar ut på den hungriga, jobbiga tiden) är...

... Ät den godaste maten du bara kan komma på inom ramarna för vad som är bra mat.
... Skippa stora kolhydratskällor de första dagarna. En tallrik pasta kommer göra dig sugen på godis, utan tvekan.
... Ät dig mätt. Ät lite mer än vad du brukar. Låt inte kroppen styra dig mot sockret.
... Håll ut. Tre dagar senare mår du som en prinsessa. Du klarar det!     Untitled Middag på tre minuter någon?
I går festade jag loss på en tapastallrik här hemma. Inget jag kanske vanligtvis äter men helt rätt just nu då varje måltid måste kännas som en fest för att jag inte ska lockas tillbaka till den mörka sidan... Parma, färskostfyllda peperoni, mozzarella och en tomatsallad med lök, selleri och limejuice. Ah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar