måndag 24 juni 2013

Middagspremiär på balkongen

Äntligen har vi fått något som i alla fall förtjänas att kallas inredning där hemma! I går körde vi middagspremiär på balkongen och jag förutspår många, långa sommarkvällar därute. Underbart! Vi festade till det med randiga sugrör också...! Middagspremiär på balkongen!✌ (ignorera min killes berg av det som kallas "kycklinggegga") Gårdagens middag var AMAZE! Kyckling med rucola, rädisa, hasselnötter och björnbär. Olivolja med, såklart
Gårdagens middag. Tänk att den allra godaste maten är så enkel - och vacker! En bit kyckling och så en sallad med rucola, rädisor, hasselnötter och björnbär. Olivolja och svartpeppar också såklart! En perfekt sommarrätt i mina ögon.

4 kommentarer:

 1. Ser fantastiskt gott ut. Ska definitivt prova björnbär på sallad!

  SvaraRadera
 2. Mums vad gott det ser ut! Tänkte på en grej, har läst ditt inlägg om kortisol och konditionsträning flera gånger om och tycker att det är så himla intressant (och bör tillägga att jag blev glad också eftersom att jag hatar att springa eller stå länge på crosstrainern). Men till frågan - utsöndrar långpromenader kortisol? Tänker inte powerwalks riktigt utan mer långa promenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillar det inlägget, jag tycker själv att ämnet är jätteintressant :) Jag är ju ingen expert i ämnet men av det jag själv har läst har jag förstått att all träning skapar kortisol (och en massa annat som vi sysslar med) men att de medelintensiva passen är absolut värst, särskilt om man ägnar sig åt sådana pass regelbundet. Våra kortisolnivåer styrs ju också av stress och jag kan tänka mig att en lång, hyfsat långsam promenad ute i naturen bidrar med mycket mer sinnesro, frisk luft och härliga intryck än en timme på en konditionsmaskin.

   Problemet är snarare att många BARA ägnar sig åt att nöta länge och medelintensivt på konditionsmaskiner. Det skapar stress i kroppen. Om du styrketränar, kör intervallträning och sedan går någon långpromenad för att du faktiskt njuter av det och ser det som avkoppling kan jag inte tänka mig att det är något annat än positivt :) Jag går själv rätt mycket och transporterar mig hellre med mina fötter än med tunnelbana och tror bara att det är bra. Jag ser själv inte promenader som träning utan bara en del av ett härligt, aktivt liv :)

   Radera