tisdag 30 november 2010

SOUPWITHVEGGIES

IMG_1472
Fortsätter med recepten några dagar till och hoppas ni inte misstycker! Här har ni en grönsakssoppa som är mastig och mättande, ja, ända till nästa dag vågar jag lova. Det tar ett tag att hacka alla grönsaker så det här går inte på en kvart, snarare 40 minuter eller en timme. Det gröna i soppan kallas pistou, det är som pesto fast utan pinjenötter kan man säga. Pistou är italienskt och kan användas i soppa, pasta eller som pålägg. Men det smakar riktigt mycket vitlök så är du känslig borde du ta några klyftor mindre. Ni kanske märker att vi äter en hel del vegetarisk mat? Jag skulle säga att vi äter vegetariskt mellan fyra och sex dagar i veckan, när vi väl äter kött slår vi till på bra kvalitet. Hellre det än skitkött varje dag. Men nu är jag så sugen på kött så jag snart svimmar - i kväll blir det en mör biff eller något...

Ingredienser
olivolja
1 gul lök
1 purjolök
3 vitlöksklyftor
3 potatisar
3 morötter
2 stjälkar selleri
1 aubergine
100 g haricoverts
400 g borlotti bönor
400 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
pistou
5 klyftor vitlök
en näve basilika
60 g riven parmesan
3 tsk olivolja

Så gör du
Hacka alla grönsaker. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök, purjo och vitlök i ett par minuter. Lägg till resten av grönsakerna, samt bönor och krossade tomater. Häll på vatten så det täcker. Krydda med valfria kryddor (chili, vitpeppar, gurkmeja - eller vad du vill). Häll på mer vatten om soppan blir för tjock. Mixa sedan vitlök, basilika, riven parmesan och olja. Servera tillsammans med soppan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar