fredag 31 december 2010

ANSWERSPARTTHREE

Sista delen, varsågoda!

Du träffade ju din kille när du var tonåring, rekommenderar du att man håller fast vid sin ungdomskärlek? Jag har haft kille i två år och är 16 men jag är lite osäker på att det ska vara vi föralltid lixom vad tror du? Tycker din blogg är jättebra snälla svara på min fråga!
- Jag tycker så här - är man kär så är man. Är man inte det så är man inte. Sedan kan det såklart finnas gråzoner under tiden man kommer underfund med det ena eller andra. Vill man vara tillsammans, är man lycklig - så ska man vara det. Oavsett ålder, framtidsplaner eller annat. Du behöver inte bestämma dig om det där som kallas för alltid, gör det som känns rätt just nu. Och kom ihåg att råd från andra ska man ta med en nypa salt - bara du kan veta vad du mår bra av och hur ditt förhållande egentligen mår!

Vad har du för tips för den som vill in i mediebranschen? Jag funderar på att söka journalisthögskola men vill också skita i det och köra ändå, vad ska jag göra?
- Jag har lärt mig mest på att jobba. Ingen skola är bättre än verkligheten. Utbildning är bra, och framförallt en bra grej att ha på papper. Men när du väl är inne så är du, oavsett vad du har läst. Problemet är bara det kan vara svårt att komma in i branschen utan utbildning och praktik i ryggen. Det finns massa olika utbildningar inom journalistik och media - kolla runt. Kom ihåg att det är en tuff bransch, vill du plugga och sedan segla in på en fast tjänst finns det många andra yrken att välja bland. Är du beredd att kämpa lite mer och har ett genuint intresse - kör!

Vad är din favoritlåt och favoritfärg?
- Men vad svårt! Just nu har jag fått en hang-up på Taylor Swifts Speak Now. Lyssnar på den typ 10 gånger om dagen. Jag är inne i någon countryperiod för jag lyssnar mycket på Tim McGraw också. Men genom tiderna måste jag nog säga I get lost (den akustiska versionen) med Eric Clapton eller David Grays Coming Down. Överlag kan man säga att jag är svag för svåra män med gitarrer. När det gäller färger gillar jag det mesta på rätt plats och på rätt sätt. Jag gillar färgskalor som inte har allt för starka konstraster, just svart tillsammans med en stark färg har jag svårt för. Det enda jag verkligen inte tål är neonfärger. Sorry, men det är bara för hemskt.

Året närmar sig sitt slut och när jag tänker efter vilka "musikkärlekar" jag har fått det här året så är det Timoteij och BabyAlice jag tänker på. Säkert glömmer jag någon. Vad var dina musikfavvosar 2010? DET är min fråga! (jag visste väl att jag kunde hitta någon frågaingång här ;). Please state your musikfavvosar 2010.
- Med risk för att vara tråkig så har jag inga favoriter så. Jag har mina eviga favoriter och sedan växlar jag resten. Jag lyssnar på alla möjliga genrer också, så listan över vad jag har lyssnat på i år skulle bli evighetslång.

Skulle du vilja bli intervjuad i typ Jay Leno eller något program där du i ca 10 minuter får frågor om dig med 100+ miljoner tittare/läsare? Och OM du skulle få chansen, har du någon favoritintervjuare som du skulle vilja bli intervjuad av?
- Min absolut favorit tv-journalist är Louis Theroux som jobbar på BBC. Han är så jäkla grym tycker jag. Han gör ju oftast dokumentärer dock, så han är ändå inte aktuell för den här frågan. Usch, vad svårt. Jag gillar Jay Leno tusen gånger mer än David Letterman i alla fall så jag säger Leno. Eller vänta - jag säger Jonathan Ross, han är helt galen och det gillar jag.

Vad har du för nyårslöften?
- Jag kör inte löften, jag har mål istället. Några av mina mål för 2011 är att köpa bostadsrätt, ta körkort, skaffa revisor, fortsätta vårda mina nära relationer, läsa många böcker, ta riktig semester i sommar, balansera jobbet och privatlivet bättre och bli mer effektiv. Jag har vissa karriärsmål som jag hoppas på, och funderar på att omvandla min enskilda firma till ett AB.

Berätta något vi inte vet om dig!
- Jag har alltid längtat efter att bli vuxen. Jag kommer ihåg när jag gick på förskola i Norrköping (bodde där ett par år) och hur jag satt och planerade mitt vuxna liv i detalj. Jag har alltid längtat efter att flytta hemifrån, börja jobba (vilket ledde till att jag började jobba som 12-åring) och göra vad jag vill. Jag tror inte det är så vanligt, de flesta brukar ju ha ångest över att bli äldre - men jag njöt vid varje födelsedag och gör fortfarande! Jag tyckte alltid att barndomen var överskattad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar