måndag 18 februari 2013

Recept: Brownies á la Paleo

Som ni kanske såg om ni följer mig på Instagram (HÄR!) så bakade min kille brownies paleostyle till mig på min födelsedag! Jag blev så rörd och imponerad över att han lyckades sno ihop en sjukt god kaka utan gluten och en massa carbs. Jag lovade att jag skulle dela med mig av hans recept men jag vill påpeka att den här kakan är sinnessjukt mättande och det räcker med en väldigt liten bit. Min kille är ju lite rolig, han använde bland annat 400 gram mandelsmör till en form... Haha hjälp!I kväll kommer min killes recept på Paleo brownies upp på bloggen! Han bakade dessa till min födelsedag och det var hans allra första paleo-experiment i köket!  Förbered er på ett lite annorlunda recept, han har exempelvis använt hela 400 g mandelsmör til
Brownies á la Paleo
8 portioner

400 g mandelsmör
2 dl kokosmjölk
2 ägg
1,5 dl kakao
60 g mörk choklad *
1 krm äkta vaniljpulver
1/2 dl kallslungad honung
1/2 tsk salt
kokosolja för att smörja formen med

Gör så här: Lägg mandelsmöret i en bunke och rör med en gaffel så att smöret blir smidigare. Häll på kokosmjölk och rör om tills det blir en jämn smet. Vispa äggen och häll över i bunken. Rör ner kakao, salt, vaniljpulver och kallslungad honung. Hacka chokladen i små bitar och rör ner. Häll smeten i en ugnsform som en smord med kokosolja. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i 30 minuter **.

* För att kakan ska vara 100 procent Paleo bör du använda en chokladkakao som inte innehåller mjölk eller raffinerat socker. Leta efter choklad som är mejerifri och sötad med raw honung eller kokossocker.

**Min kille är här lite osäker på gräddningstiden så bäst är om du själv håller koll. Men det var tydligen "typ en halvtimme".

1 kommentar:

  1. Men gulle till pojkvän du har haha! Den lät väldigt god :)

    SvaraRadera