
2 portioner
2 kycklingfilé, skiva i två eller tre skivor per filé
färsk citron
panering
2 nävar cashewnötter
1/2 dl kokosmjöl
salt
1 ägg
tillbehör
1 större blomkålshuvud
300 g gröna bönor
kokosolja
krydda i valfri mängd (jag använde en glutamat- och tillsatsfri currykrydda)
1 dl vatten
Gör så här: Skiva kycklingen och finkrossa cashewnötterna. Blanda nötter och kokosmjöl på en tallrik. Vispa ägget och pensla kycklingskivorna innan du vänder dem i mjölblandningen. Lägg kycklingen på en tallrik och ha i kyl ett par timmar före matlagning. Stek sedan kycklingen i en pannan med kokosolja. Riv blomkål och dela på de gröna bönorna. Fräs blomkål och gröna bönor i en panna med kokosolja, krydda efter smak och häll på vatten. Rör om medan vattnet kokar bort. Smaksätt kycklingen med några droppar färsk citronjuice.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar