söndag 30 september 2012

Recept: Grönsakssoppa!

Här kommer det! Godaste grönsakssoppan som är packad med härlig näring men också billig mitt-i-veckan mat. Och mättande! Kan det bli bättre?

Vill du ha lite mer spice, tillsätt en hackad röd chili ihop med löken. IMG_4877 Receptet gäller för fyra portioner.

1 gul lök
2 vitlök solo (eller 3 klyftor)
1 blomkålshuvud
1 broccolihuvud
1 zucchini
100 g valfri svamp
6 plommontomater
1 burk konserverande plommontomater
1 kruka färsk timjan
4 dl vatten
2 dl grädde

Gör så här: Hacka lök och vitlök. Bryn i en kastrull med olivolja eller kokosolja. Dela blomkål, broccoli i små buketter, hacka zucchini i bitar, skär svampen. Dela upp grönsakerna i två olika skålar, hälften i varje skål. Häll ner ena skålen med grönsaker i kastrullen och låt steka fem minuter. Häll i vatten, tomater (konserverade och färska) och timjan. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt mer vatten om det behövs. När grönsakerna är mjuka, mixa soppan slät med mixer. Tillsätt grädde och resten av grönsakerna, låt koka tills grönsakerna är mjuka. Ät med frökex eller kokosbröd!

1 kommentar:

  1. Hejsan,
    har precis hittat in på din blogg via Shervin och testade på direkten den underbara grönsakssoppan. En riktig höjdare i höstrusket. För att fylla ut proteindelen knaperstekte jag bacon och smulade över. Tack för att du delar med dig och inspirerar. Jag kikar in igen.

    //Elisabeth

    SvaraRadera