måndag 28 maj 2012

Det tyska volympasset

Det blev såklart en timme på gymmet också, i går. Vi körde något som Philip kallar ett tyskt volympass vilket i korta drag är 10 x 10. 10 reps, 10 set. Ja, man går i princip sönder. Detta är ett volympass som är toppen att köra då och då, oftare om man vill ha större muskler. Ändå är dagens träningsvärk förvånansvärt lugn. I morgon mina vänner, vi får se i morgon... Ett sådant här pass tar ju lite tid så man får göra färre övningar. Militärpress, latsdrag, benspark, sidolyft, triceps (här körde vi 10 x 5) och pull-ups ägnade vi oss åt.
D Pull-ups!
Jag är så himla nöjd över att jag kan göra pull-ups även om det är lite svängigt och svajigt än så länge...

När det gäller vikter brukar börjar jag alltid på mitt max (eventuellt ett uppvärmningsset) och sedan sänka under de senare seten. Viktigt är att inte ha allt för lång vila mellan seten utan hellre sänka vikten lite. På vissa övningar kan jag köra min maxvikt fram till åttonde setet, på andra får jag börja sänka redan efter fyra, fem set... Prova er fram!

3 kommentarer:

  1. Grymt bra jobbat att klara pull ups!

    SvaraRadera
  2. Oj, låter som något jag skulle vilja testa! Sänker du vikterna då för att orka 10*10? =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. När det gäller vikter brukar börjar jag alltid på mitt max (eventuellt ett uppvärmningsset) och sedan sänka under de senare seten. Viktigt är att inte ha allt för lång vila mellan seten utan hellre sänka vikten lite. På vissa övningar kan jag köra min maxvikt fram till åttonde setet, på andra får jag börja sänka redan efter fyra, fem set... Prova dig fram!

      Radera