torsdag 31 maj 2012

Frågestund del 1: Personligt

Tack för era frågor! Jag delar upp dem i några olika kategorier för att det inte ska bli för långt! Först ut - personliga frågor.

Hej, jag undrar om ditt ursprung. Är du helsvensk eller har du brittisk bakgrund? 
Svar: Jag har en svensk mamma och en engelsk pappa så jag är en halva av varje. Jag föddes i London och flyttade till Sverige när jag var nio år gammal. Jag kunde faktiskt ingen svenska när jag flyttade hit! Jag älskar att vara i England och London känns som ett andra hem så jag försöker åka dit så ofta jag kan.
IMG_2382
Jag och A på vår senaste semester i London.


Händer det någonsin att du träffar folk som säger att de läser din blogg? Inte vänner och bekanta menar jag utan okända. Är det okej att hälsa om man ser dig i Stockholm eller Jönköping någon gång?

Svar: Ja, det händer. Verkligen inte varje dag men någon gång då och då är det någon som säger något. Jag blir alltid lika chockad! Självklart får du hälsa om du ser mig, det är bara kul!

Var skulle du vilja resa i framtiden och vart du har varit tidigare?
- Nu ska vi se, länder jag har varit i förutom Sverige är: Norge, Danmark, England, Spanien plus spanska öar, Tyskland, Tjeckien, Portugal, Grekland, Gran Canaria och Marocko med risk för att jag glömmer bort länder jag var i som ett litet barn. Just nu ser jag mest fram emot att åka till New York men jag drömmer också om att åka till Tokyo. Sedan så ska man väl besöka Frankrike och Italien någon gång också. Min killes stora drömresa går till (trumvirvel) Påskön (?) så dit kommer jag väl åka förr eller senare.

Hur länge har du och din kille varit ihop? Har ni planer på att gifta er någon gång? Hur vill du att ditt bröllop ska se ut? 
Svar: Vi har varit ihop i sju (!!) år. På ett sätt känns det som att vi har varit ihop hela livet (jag önskar verkligen att vi hade träffats tidigare, typ när jag var tre eller något) och på ett annat känns det som om vi precis blivit tillsammans. Man växer ju och förändras hela tiden - det är spännande! Jag har ingen aning om hur mitt bröllop skulle vara eller se ut, hade du frågat mig för fem år sedan (eller femton) hade jag svarat att jag ville ha ett stort, överdådigt (amerikanskt) bröllop. Men något intimt, lyckligt och lyxigt vore ju trevligt. En dag i taget!

Jag var 16 när jag började läsa din blogg och insåg häromdagen att det var hela sex år sedan. Helt sjukt! Vad jag vill säga är att du var en förebild för mig redan då (jag kommer också från Jönköping) och är fortfarande! Jag tycker du bara blir coolare och coolare ju äldre du blir. Vilket råd hade du gett dig själv som 16-åring? 
Svar: Men tjena! Helt otroligt egentligen att vissa har läst ända sedan 2006. Tack! Ett råd jag hade gett mig själv hade varit att inte oroa mig så mycket. Jag var nog, som många tonåringar, väldigt rädd för att misslyckas med karriär och relationer. Allting ordnar sig liksom på något sätt. Dessutom hade jag inte lagt så mycket energi på människor som egentligen inte bidrog med något i mitt liv. Jisses, vad mycket tid och tankar man ägnade åt saker och människor (killar!) som verkligen inte spelade någon roll i slutändan. Ni känner igen det där, eller hur? Och att man bara blir snyggare med åren - det är viktigt att alla tonåringar får ta del av den kunskapen.

Hur länge har du bloggat? 
Svar: Jag började blogga hösten 2006 efter att jag hade tagit studenten. Då bodde jag i Jönköping, hade precis flyttat hemifrån och pluggade scenisk gestaltning, jobbade på lokaltidningen och med teaterproduktioner som assisterande producent. Men jag har bytt bloggplattform några gånger, detta arkivet sträcker sig tillbaka till januari 2009.
n514055161_433564_3743
Jag och min kompis C tog bloggbilder inne på Grill 2006.


Har du djur?
- Jag har haft djur hela min uppväxt. Hundar, kaniner, marsvin, möss... Som vuxen har jag haft två egna djur, en katt och en hund. Sushi och Stella har tyvärr behövt flytta till andra, bra och kärleksfulla hem på grund av allergier.

Hur lång är du?
- 170 cm.

Vad gillar du för musik och film?

- Jag gillar allt som går att dansa till! Jag lyssnar på mycket klubbmusik men några andra favoriter är David Gray (bästa artisten jag sett live), Suede, Eric Clapton och Sade. Jag älskar 90-tals musik och växte i princip upp framför MTV dansandes till Vogue. Just det, jag älskade 3 doors down när jag var tonåring efter en utbytesresa till Tyskland. Oh my.

Vilken är din favoritbok?

- Jag är i grund och botten en boknörd som maxade mitt bibliotekskort alldeles för många gånger när jag var barn. Måste jag välja en så blir det Little Women av Louisa May Alcott. Den läste min pappa för mig innan läggdags när jag var liten och jag älskade den! Sedan dess har jag väl läst den typ tio gånger till...
P1060312
Ja, gul var min favoritfärg. Oklart varför. Här tillsammans med min barndomsbästis L.


En drömresa just nu?

- Just nu längtar jag väldigt mycket efter att åka till New York som jag har drömt om sedan jag var typ 13 år. Snart, snart...

Vad skulle du vilja jobba med om du inte var journalist?
- Jag blev antagen till en producentutbildning samma år som jag valde journalistiken, det var egentligen det yrket jag drömde om innan tidningsvärlden stal mitt hjärta. Tack bananskal och oväntade möjligheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar