fredag 4 maj 2012

Hotelltips: The Soho Hotel

Hotell i London är ju en konstant hot topic med tanke på att det är så lätt och hyfsat billigt att faktiskt flyga dit. Att bo är däremot inte riktigt lika billigt och till och med budgethotellen är rätt dyra per natt. Att bo på hotell är något av det bästa jag vet, jag skulle nästan kunna kalla det en hobby då jag älskar att uppleva ny inredning, nya idéer och roliga koncept. Ett bra hotell där man är nöjd och glad kan verkligen förgylla ens resa, tycker jag.

Denna gång bodde vi på The Soho Hotel och för att göra ett långt utlägg lite kortare så kan jag säga att jag definitivt kommer att bo där igen. Prisklassen är den övre men eftersom ett bra boende är så viktigt för oss tycker jag vi fick vad vi ville ha för pengarna. Stilmässigt är hotellet en snygg mix av traditionellt brittiskt storblommigt och moderna, starka färger. Inredningen var precis det jag själv gillar. Inte för gulligt och puttigt men inte heller sterilt och vitt. Ni vet, mysigt, lyxigt och härligt med massor av snygga tyger, fina tapeter och mattor.

Servicen var super, personalen jättetrevlig. Conciergen var snabb med allt från att boka bilar, biljetter, room service, fixa adapter, bära väskor... Ja, allt sådant där som får en att känna sig som en superstar. Läget är dessutom jättebra då du har nära till både Covent Garden och Oxford Street när du bor i Soho. Det tar inte heller särskilt lång tid att ta sig till Kensington (15 minuter med taxi, i rusningstrafik).

Jag har verkligen inte bott på alla hotell i London, men detta är ett av de bästa hotellen jag bott på, alla länder inkluderade. Jag tycker att det var mycket bättre än Sanderson som jag har bott på tidigare. Min kille var också jättenöjd vilket säger en del, han kan nämligen vara ganska kritisk och vill ha valuta för sina slantar...
Untitled Untitled Untitled Untitled
Entrén med en snygg flagga, ett av de allmänna rummen där man kunde spela spel eller ta en drink. Längst ner ser ni baren jag skrev om i ett inlägg, en "walk-in minibar" som en av receptionisterna beskrev det. Helt sjukt fint! Glass någon?
IMG_2453 IMG_2452
Garderoberna på rummet hamnar i min inredningshjärna och lagras till en framtida lägenhet där jag kan fixa platsbyggda i samma stil. Jag tycker det är så fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar