tisdag 2 oktober 2012

FALL FITNESS CHALLENGE: DEL 2

I dag börjar det! Min FALL FITNESS CHALLENGE. Varje vecka kommer jag redovisa framgångarna i bloggen och dagsformen. Så, som alltid när man ska sätta ett mål: Vad vill jag och hur ska jag lyckas med det?

Jag vill: Bli definierad, tajtare och helt enkelt komma i, min bild av, toppform!

Vad krävs: Fettminskning med bibehållen muskelmassa. Minskning av både vikt och mått.

Målet: Gå ner 10 kilo. Viktigt att dessa kilon är fettkilon och inte muskelkilon! Vi pratar alltså inte om bantning (där det kvittar vad man blir av med så länge vågen visar mindre) utan om att förändra sin kroppssammansättning.

Tidsramen: Fem månader. 2 kilo i månaden. Skynda i rätt takt är det som gäller! Slutdatum är 28 februari. Fixar min kropp det snabbare, så fine, men jag ger mig själv en bra marginal här eftersom jag vill se till att jag just tappar fett och inte muskler.

Träning: Min nya tränare Nils kommer att planera min träning i höst. Det blir två tunga styrkepass med fria vikter och ett flåsigare pass. Jag kommer träna yoga två till tre gånger i veckan för att hålla stressnivåerna låga (gynnar viktnedgång och återhämtning!) i kroppen. Eventuellt kommer jag komplettera med ett kortare intervallpass om jag känner för det.

Mat: Enligt samma devis som alltid, clean, lean and low carb! Jag kommer att fokusera på mitt proteinintag och i början äta 1600 kalorier om dagen. Ska man gå ner i fettvikt vill man alltid äta precis så mycket det bara går eftersom man inte vill vänja kroppen vid låga energimängder som man inte kommer hålla i längden. 1200 kalorier är ett sådan riktlinje som jag tycker man kan ligga på i korta perioder (några veckor) för att få bort det sista. Kosten kommer att revideras allt eftersom beroende på resultaten. Jag, som ni vet, accepterar jag inte platåer utan förändrar något när det börjar gå trögt. Det är också jag därför inte börjar med någon extrem lågkalori-kost - jag vill ha växlar kvar att dra i!

Sömn: Sju till åtta per timmar per natt men siktar framförallt på bättre sömnkvalitet! Vill få in rutiner så att huvudet VET att den ska somna vid en viss tid varje dag. Inte uppe till 04 ena natten, 01 andra och så vidare... Jag är en hopplös skitunge gällande alla former av rutiner så här gäller det att locka fram sin inre diktator!

Filar ni på en egen variant av en FALL FITNESS CHALLENGE - skriv i kommentarerna! Jag vill veta vad ni har för mål och hur ni tänker nå dem! Det är fem månader kvar tills 1 mars - när våren återvänder. Om du vill slippa kroppspanik nästa gång solen kommer fram, satsa och förändra ditt liv nu! Om ni vill fundera fram något på samma sätt som ovan, konkret och specifikt, skriv ner det så gör vi det här tillsammans!
Untitled

Det är sex veckor mellan de här bilderna - stor förändring på kort tid! Från hösten 2011. I dag börjar min FALL FITNESS CHALLENGE! Mer om det i bloggen klockan 15. Här är dagsformen! OBS! På denna bilden svankar jag, har pump i armarna tack vare nyss tränade axlar/biceps och dessutom har jag inte druckit mer än en smoothie hittills i dag. Så i
Dagsformen efter morgonens träningspass. Jag vill tillägga att jag på denna bild både står vriden och svankar, jag har pump eftersom jag precis har tränat axelpress och pull-ups och dessutom har jag inte ätit något, utan bara druckit en smoothie. Jag vet precis vad jag håller på med och coachas av kompententa människor utbildade inom kost och träning. Jag VET att jag redan är smal, det här projektet handlar om att komma i toppform inte om att smalhetsa. Jag LOVAR att tio kilo minus i fett för mig inte är ett ohälsosamt mål på något sätt och det kan de som tränar mig intyga!

15 kommentarer:

  1. Du är GRYM! Fatta vilken kroppsrenovering du har gjort/gör, sån skillnad, peppar en annan! Jag vill också utmana mig själv, dock lite osäker på hur. Eller jag vet att jag vill tighta till allt sen vill jag bli snabbare! Well, får spåna på det här :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla Frida! Så kul att du har börjat blogga igen!

      Radera
  2. Motiverande!! Själv har jag 7 kg att gå ner, vet inte riktigt på hur lång tid! Får se! Kör LCHF - såklart- tränar 3 löppass i veckan där ett borde vara i intervall men inte är det. Sedan kör jag två styrkepass i veckan hemma...typ coreövningar. Dock får vi se hur fort det går...har haft kolhydraterna på besök o det kan hända att tre kg bara ramlar bort! Start 69 kg mål 62 kg. Redovisar gärna här med dig! Du e så peppig!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Carolina! Kul att du är på! Mitt tips är att du kör styrka för hela kroppen, inte bara core. Jag kommer lägga upp ett par hemmapass som du gärna får kolla in! Kram

      Radera
  3. Motiverande!!!! Jag ska minus 7 kg men har haft kolhydrater på besök så det kan hända att nåt kilo bara trillar av! Kör tre löppass o två styrka i veckan, hemmaövningar med fokus core. Samt pw snitt 7 km per dag. Kost LCHF såklart! Redvisar gärna resultat här med dig, du är såå peppig!! Kram!!

    SvaraRadera
  4. Du peppar mig såååå grymt mycket Danielle! Jättebra upplägg, jag ska skriva ner mina på samma sätt. Får vi redovisa i kommentarerna varje vecka till det inlägget där du skriver dina resultat? Vore guld!

    SvaraRadera
  5. jag gick ner 3 kg i sommras (utan att jag egentligen ville, jag var ganska nöjd och bekväm i min kropp) så jag såg till att jag skulle gå upp dem igen. de 3kg blev dock 6 kg, så nu ska jag verkligen se till att jag i alla fall går ner två kg. 2 kg räcker för mig, för jag vet att jag nu har betydligt mer muskler än vad jag hade i somras. kanske inte så högt mål, men min motivation är ganska låg just nu så jag behöver nog vara delaktig i något sådant här för att klara av det!

    föresten så har du sjukt snygg kropp! jag skulle lätt vela ha dem där armarna! ;D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gött! Två kilo är ändå två kilo... Tycker definitivt att det är ett bra mål. Och tack för komplimangen, blir ju helt generad! Kram

      Radera
  6. Du är så cool Danielle!
    Jag har inget konkret mål just nu alls faktiskt.
    Försöker hitta tillbaka lite till mina rutiner, alt skapa mig nya, men behöver jobba på min sömn och min stressnivå.
    Men det ska bli otroligt roligt att följa din väg :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sömn och stress, ja det om något är ju viktigt att få koll på! Låter som ett bra inre mål! Kram

      Radera
  7. Såg artikeln om dig i Expressen för några veckor sen och blev så inspirerad att komma i form! Tycker att din resan har varit jätteintressant att få ta del av och nu har jag även börjat följa din blogg och tycker att den är kanon. Den har lite av varje och det jag gillar mest är recepten och att du tipsar om bra skönhetssaker. Även intressant att få ta del av dina mål med träningen och hur du äter nuförtiden, mera sånt! =)
    Har väl ca 10 kg för mycket som jag vill bli av med. Har precis tagit tag i träning och mat och kommit fram till att skynda långsamt för att inte falla tillbaka igen. Ska åka till Thailand i februari och vill iallafall ha kommit en bra bit på vägen så jag slipper ligga i vassen =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, vad kul att du gillade reportaget! Mer träning och mat och recept och skönhet - det kommer! Gött att ha en resa som mål - till februari kan det hända mycket om man kämpar. Lycka till och berätta hur det går! Kram

      Radera