
Receptet gäller för två personer.
300 - 400 g nötfärs
1 liten lök
2 klyftor vitlök
1 tsk dijonsenap
några skivor aubergine
vitan från 1 ägg
timjan
guacamole 1 avokado
1 msk creme fraiche
citron
chili
guacamole 1 avokado
1 msk creme fraiche
citron
chili
Gör så här: Hacka lök, vitlök och aubergine så litet du kan. Blanda med nötfärsen och äggvitan. Blanda ner dijonsenap och klipp i lite timjan. Forma till två stora, eller fyra små, biffar. Stek på hög värme i olja eller smör. Mosa avokado i en skål och rör ner creme fraiche. Kläm i lite citronsaft och krydda med chili, salt och peppar efter smak. Servera biffen på en bädd av babyspenat, rucola och tomat. Toppa köttet med guacamole!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar