måndag 29 augusti 2011

Mina höstmål (nu kör vi!)

Så. På torsdag är det första september. Officiellt slut på sommaren, hej ny säsong! Jag vet inte hur ni är men jag ÄLSKAR nya säsonger. Ett tillfälle att rensa ut, tänka nytt, lista nya mål som kommer gör dig till den bästa versionen av dig själv. Jag har (i vanlig ordning) tusen höstmål inom olika områden. Saker jag vill göra i mitt jobb, saker jag vill uppnå privat. Här tänkte jag behandla kategorin träning och hälsa. Jag kan stolt säga att jag jobbat på bra med kost och träning hela sommaren men nu ska en högre växel in! Mål ska alltid utgå från där du är i dag, då är det lättare att faktiskt nå målen och man kan förbättra dem på sikt.

Inför sommaren hade jag ett mål att lägga till ett extra strykepass i veckan. Check! Nu väntar nya utmaningar. Jag har bestämt mig för att fortsätta träna med min PT hela detta år, jag är nära det mål jag satte i januari men jag har en del kvar som jag måste åstadkomma på för att vara helt nöjd. Jag beräknar att vara helt klar med fas 1 (som jag kallar det) den 1 november. Fas 2 handlar mer om underhåll, att förbättra min styrka och sänka min fettprocent utan att för den skull gå ner i vikt.
IMG_0361
För att bli klar med fas 1 i det tempot jag vill insåg jag att jag var tvungen att ändra någonting i min rutin. Maten kan jag inte förbättra mer så det är träningsmängden som måste öka. På onsdag börjar jag därför träna kickboxning. Detta för att jag behöver variera min träning (chocka kroppen lite) och med kickboxning kommer jag få träna styrka med egen kroppsvikt (bra variation till vikter), kondition och smidighet. Dessutom får man slå skiten ur en säck - det kan också vara rätt gött.

Mina mål för hösten:
- Två PT-pass i veckan.
- Två kickboxningspass varje vecka.
- Ett femte pass varje vecka som är valfritt. Gymmet, löprunda (minst 5 km) eller kickboxning är det jag får välja bland.
- Bli klar med fas 1 och unna mig något fint.
- Inleda fas 2 med liknande träningsupplägg men annan kost.

Vad har ni för träningsmål inför hösten? Ska ni börja träna? Förbättra er träning? Har någon av er tränat kickboxning (jag ska träna hos en riktig klubb och inte pass på gym) och vet hur det är? Det vore så kul om ni ville lista era mål i kommentarerna - hur små eller stora de än är! Kom igen - inspirera mig!

1 kommentar:

  1. Jag har tränat kickboxning, grymt jobbigt men SKITKUL! Efter första träningspasset hade jag träningsvärk i hela kroppen i typ en vecka... Så nytta gjorde det haha :)

    SvaraRadera