lördag 27 augusti 2011

Recept: Omelett med parmesan

Kvällens middag med tillhörande recept kommer här, för er som är sugna. I kväll fick det blir en äggviteomelett med kalkon, zucchini och massa härlig spenat. Äggvitor är fullpackade med protein och spenat är inget annat än superfood med hög näringsdensitet och massor av c-vitamin. Kanske också kan funka som söndagsbrunch?
IMG_0168
Här kommer receptet för en person.

3 äggvitor
50 g kalkon
4 skivor zucchini
lök
parmesan
salt
peppar
körsbärstomater
avokado
babyspenat

Gör så här: Vispa äggvitorna så det blir lite fluffigt. Finhacka zucchini och lite lök, rör ner i äggen. Hyvla i lite parmesan. Rör om, salta och peppra. Skär kalkonen i bitar eller kuber. Stek äggsmeten i en medelstor panna med lite smör, lägg i kalkonen i pannan. Stek till omeletten fått färg. Toppa omeletten med halverade körbärstomater, hackad avokado och babyspenat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar