torsdag 25 augusti 2011

Min nya livsstil (långt inlägg)

Så. Jag tänkte berätta lite mer om min totala livsstilsförändring som jag började med den 3 januari i år. Anledningen till att jag bestämde mig för att förändra min livsstil kom lite som en blixt från klar himmel (det är lite så jag fungerar, jag får för mig något, tänker på det ett par varv och sedan när jag har bestämt så gör jag det bara) i november 2010. Åren efter gymnasiet var inte mina bästa rent hälsomässigt. Jag jobbade för mycket, åt för mycket hämtmat, tränade ingenting (promenader räknas inte!), sov för lite (i ett halvår snittade jag på fyra timmar per natt, hallå dålig ämnesomsättning?!) och hoppade gärna över lunchen för att sedan äta stora middagar i desperat jakt på energi. Dessutom var jag psykiskt stressad. Visst, jag pluggade heltid och hade ett hyfsat krävande redaktörsjobb utöver det men stress sitter i huvudet och i dag jobbar jag mycket mer än förr - ändå känner jag mig mestadels i balans och harmoni.

Jag läste Katrin Zytomierskas blogg och under den tiden höll hon på att komma i form efter sin graviditet. Jag var så sjukt imponerad över hur bra resultat hon uppnådde både när det gällde vikt och träning. Jag fick en tanke - jag vill också göra det! Jag vill bli superwoman! Hälsosam, stark och tonad. Under hösten hade jag gjort halvhjärtade försök med en del spinning men jag gick alltid ut för hårt i början och tröttnade direkt. Jag kunde aldrig hitta motivation till att faktiskt prioritera mig själv och min kropp. Så jag tänkte - hur fungerar jag som person? Jag vet att jag är prestationsinriktad. Jag missar inte ett jobbmöte, jag missar inte en deadline. Så jag tänkte att en personlig tränare vore det bästa för mig. Att ha någon som står och väntar på mig skulle vara en bra motivation i början, tänkte jag. Dessutom var jag sugen på hela idéen att faktiskt få den bästa träningen som går att få, lära mig massor om träning och ha någon som vet vart jag vill och hjälper mig att komma dit. It's all or nothing - så tänkte jag.

Den 3 januari träffade jag min PT Philip Lailani för första gången. Herregud. Hur hemskt tror ni att det är att möta en helt främmande människa, erkänna att man är helt hopplös och sedan ska denna människa dessutom väga och mäta dig?! Jag har nu tränat med Philip varje vecka sedan dess, två gånger i veckan. Samtidigt började jag äta en kolhydratssnål kost (LCHF) som jag fortfarande äter i dag. Att anlita en personlig tränare (och särskilt Philip, han är verkligen det bästa PT:n som finns gissar jag) är det bästa beslutet jag har tagit i hela mitt liv! Det kostar men det är en investering som är ovärderlig.

På sju månader har jag tredubblat min styrka (ett exempel, första gången jag körde benspark klarade jag bara 17,5 kilo - nu klarar jag 50 kilo i samma maskin!!). Och vikten? Jo, man kan säga att jag har gått ner ganska jäkla skitmycket i vikt. Mina gamla kläder hänger som säckar på mig, vissa plagg åker faktiskt av min kropp. Ny höstgarderob, jippi!

Det här inlägget börjar bli riktigt långt så jag stannar här. Men jag vill gärna skriva mer om både kost och träning om ni vill läsa.

Ett par förslag på inlägg som jag tänkte skriva:

- Hur man taktiskt håller sin viktnedgång i gång
- Mer om LCHF, fördelar och nackdelar
- Träning (övningar?)
- Höstens mål
- Frågestund

Vad tycker ni? Vad vill ni veta? Är någon av er på väg att göra en stor förändring när det gäller er hälsa? Kommentera så vet jag vad ni tycker är mest intressant!
IMG_0054
Gillar ni mina gymskor? Jag kallar dem för mina supergalacticspace shoes!

8 kommentarer:

  1. Vad roligt Danielle, sjukt inspirerande! Jag skulle vilja ha fler recept, det är alltid kul. Du är grym!

    SvaraRadera
  2. Jag vill läsa allt som du föreslagit och lite till :D

    SvaraRadera
  3. Shit det här är så himla kul! Fatta hur duktig du har varit! Jag vill läsa mer, börja med inläggen du föreslog men gärna också LCHF-recpet! Jag beundrar dig!

    SvaraRadera
  4. Ser fram emot nästa inlägg om träning och känner peppen ;) Ska precis dra igång med träningen själv efter en lång sommar med uppehåll så inspirationen behövs!

    SvaraRadera
  5. Kul! Välinvesterade pengar som du säger!

    SvaraRadera
  6. Jag vill läsa mer om hur det påverkat dig, som person. Självkänsla och sånt..

    SvaraRadera
  7. Kan du inte lägga ut en helkroppsbild på dig, så vi får se ditt nya snygga jag. Inte för att du var ful innan...

    SvaraRadera
  8. sjukt bra jobbat!
    jag skulle vilja läsa om "hur man faktiskt håller sin viktnedgång igång" för nu har jag gått ner 18 kg men vill gå ner 5 till.
    För tillfället så står jag still alternativt pendlar i vikt (nåt hekto hit och dit)och det är både stressande och slitsamt och framförallt tröttsamt! :)

    ha en fortsatt bra dag!

    SvaraRadera