torsdag 22 mars 2012

Seger!

Hej hej! Dumma visdomstanden är borta! Bedövningen har släppt (visst är bedövningskänslan hemsk? Tycker jag), det gör ont och bultar men smärta är ju rätt lätt att hantera ändå. Vad som inte är lätt att hantera (för mig) är själva vetskapen om att man måste utsätta sig för något som alla säger är hemskt och dessutom ta sina egna små fötter och självmant traska rakt in i fällan. Jag brukar faktiskt vara en sådan som gråter efter något stort är avklarat och inte innan men nu fick jag flera små sammanbrott och grät när jag gick in i operationssalen. Men hallå! Det var ju en liten skitsak ändå! Vi pratade i tio minuter om vad som skulle hända och hur man ska sköta eftervården, nästa tio minuter gick åt till tre bedövningssprutor och förberedelser medan bedövningen verkade och själva operationen tog ytterligare tio minuter. Tio minuter att skära upp tandköttet, borra i käkbenet, dra ut tanden i en bit, ta bort en massa vävnad och sy två stygn. Ganska grym tandkirurg va? Han är min nya förebild. Bild 2012-03-22 kl. 16.41 #9 Bild 2012-03-22 kl. 16.42 #4
Med andra ord, allt tog sammanlagt en halvtimme. Från start till slut. Och nu är det över vilket känns fantastiskt. Usch, det är verkligen jobbigt för psyket att vänta på en sådan här sak. Men nu har jag långhelg! Jag har stökat undan allt jobb för veckan redan. Känns faktiskt rätt lyxigt trots smärtan...

Jag tror faktiskt tandläkaren tyckte att jag var lite (väldigt!) konstig när jag bad om att få ta hem min utdragna visdomstand. Hallå, jag ville ju visa A hur jäkla stor den var! Jag ska inte göra ett halsband av den...

9 kommentarer:

  1. Snälla visa tanden :D

    SvaraRadera
  2. Anonym: Nä men usch! Det tänker jag inte, haha.

    SvaraRadera
  3. Va? När jag opererade ut mina visdomständer (underkäken) så skar de först upp o sedan "sprängde" tanden på mitten och sedan opereras den ut, sjukt att du kunde få med den hem! Skön o ha det gjort kan jag förstå, tyckte jag med!

    SvaraRadera
  4. Va? När jag opererade ut mina visdomständer (underkäken) så skar de först upp o sedan "sprängde" tanden på mitten och sedan opereras den ut, sjukt att du kunde få med den hem! Skön o ha det gjort kan jag förstå, tyckte jag med!

    SvaraRadera
  5. Va? När jag opererade ut mina visdomständer (underkäken) så skar de först upp o sedan "sprängde" tanden på mitten och sedan opereras den ut, sjukt att du kunde få med den hem! Skön o ha det gjort kan jag förstå, tyckte jag med!

    SvaraRadera
  6. Va? När jag opererade ut mina visdomständer (underkäken) så skar de först upp o sedan "sprängde" tanden på mitten och sedan opereras den ut, sjukt att du kunde få med den hem! Skön o ha det gjort kan jag förstå, tyckte jag med!

    SvaraRadera
  7. Va? När jag opererade ut mina visdomständer (underkäken) så skar de först upp o sedan "sprängde" tanden på mitten och sedan opereras den ut, sjukt att du kunde få med den hem! Skön o ha det gjort kan jag förstå, tyckte jag med!

    SvaraRadera
  8. Ojojoj. Jag är så himla blödig och feg så jag vågade knappt läsa igenom det här inlägget. Shit, operera och dra ut en visdomstand... jag svimmar nästan av bara tanken. SKULLE något sånt hända för mig så kommer jag att tänka att "ja men Danielle har ju gjort det" och så skulle iaf det vara lite comforting thought. Har hon så kan väl jag, typ.

    SvaraRadera
  9. Anonym: Ja, tydligen var det här en "drömoperation" enligt kirurgen. Tur för mig...

    Marcus: Usch, det var verkligen jobbigt före operationen. Nu känns det mest himla bra och fantastiskt att det gick så himla smidigt. Det var verkligen inte så hemskt som jag trodde! Puh!

    SvaraRadera