onsdag 25 januari 2012

En trist (men ändå rätt kul) januaridag

Hu, januari är verkligen en trist månad. Det känner man framförallt nu såhär mot slutet. Kallt, grått och minimalt med kul i kalendern. Men snart är det februari och jag fyller år! Dessutom har jag en del andra planer. Tills dess försöker jag pigga upp med någon rolig lunch (kompisterapi är bra grejer) här och där. Och lite färg på kroppen. I dag - orange klänning. Matchade sötpotatisen jag åt på Kaffeverket tidigare. IMG_2146 IMG_2162 IMG_2163
Och på Kaffeverket har de också fått in Kombucha! Smaksatt alltså! I vanlig ordning skrek jag som en idiot när jag såg det i går. Kombucha är fermenterat och ekologiskt te och är en supergammal (alltså vi snackar supergammal på riktigt) dryck med en massa göttiga bakterier, antioxidanter och enzymer. Jag drack tidigare den naturella men det var lite syrligt för min smak. De smaksatta har den där syrliga smaken men det blir snarare läskande än något annat. Det smakar faktiskt lite som vin och ger nästan samma pirr i magen. Jag älskar det! Läs mer om det här.

2 kommentarer:

  1. Jag har fått tips om hibiskus-te. Malva, tror jag det heter (jag tror det är en kategori teer och inte en specifik sort). Förutom att vara gott så ska det ha positiva effekter på kroppen. Jag vet inte - jag har inte provat än. Men nu skickar jag tipset vidare till dig, trots att jag inte provat det (så fort jag kommer ihåg så ska jag köpa det men det gäller ju att komma ihåg också...).

    SvaraRadera
  2. (min förra kommentar är inte publicerad än men den här är ett tillägg till den...)

    Har nu köpt Malva-te! Spännande. Frågade också efter Kombucha. Dom hade inte. Dom visste inte vad det var. (Kahl's i Gävle - som är hyggligt välsorterat för att vara Gävle)

    Ikväll blir det champagne och vitt vin till Melodifestivalen men imorrn så är det läge för te. Malva, blir det.

    SvaraRadera