onsdag 4 januari 2012

Recept: Kycklinggryta med kokos

Gårdagens middag är något av en historia i sig. Det började med att jag skulle laga den här kycklingsalladen. Insåg när kycklingen väl var i pannan att jag inte hade någon sallad hemma. Så, jag tänkte köra stekta grönsaker istället. Sedan kryddade jag med lite jordnötssmör. Och lite kokosmjölk åkte i. Chili också. Min hjärna var lite lätt förvirrad när jag plötsligt satt med en asiatisk gryta och inte en sallad. Men gott var det!
Receptet gäller för 3 till 4 portioner.

400 g kycklingfilé
2 grön, röd eller gul paprika
100 g minimajs
100 g sockerärtor
1 burk kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
1/2 röd chilifrukt

Gör så här: Skär kycklingfilén i bitar. Stek kycklingen i kokos- eller annat stekfett tills de får färg. Skär grönsaker till önskad storlek. Häll i pannan och stek till kycklingen är klar och grönsakerna har mjuknat. Häll i kokosmjölk och rör i jordnötssmör. Hacka chilin och lägg i pannan. Låt småkoka i tio minuter. Ät som det är!

3 kommentarer:

  1. Ser ut att vara en jätte god gryta =)
    Var inne på pt philips blogg på lchfklubbens sida..tror att det var ett inlägg om dig, ganska säker..tänkte bara säga 45 kg?? Grattis verkligen bra jobbat! Kan du lägga upp före och efter resultat innan du drar i gång med ditt nya fitnessprojekt?

    SvaraRadera
  2. Anonym: Nope, några 45 kilo har jag inte gått ner men en hel del trots allt! Klurar fortfarande på det här med före- och efterbilder. Vet inte om jag vågar ha dem skvalpandes på nätet för alltid...

    SvaraRadera
  3. http://lchfklubben.se/philip/2011/12/30/50-cm-mindre-midja-pa-10-manader/

    Det är inlägget, stod 45 kg där =) Jag tänkte mer på måtten istället för bilder, t.ex. hur många cm du gått ner, vikt osv? Vore jätte kul att se innan du drar igång med ditt nya projekt. Du är en stor inspirationskälla, tack vare dig skall jag börja med PT i slutet av månaden =)

    SvaraRadera