måndag 28 november 2011

Nattlig fasa

Fick en liten rysning när jag läste det här inlägget hos PT-fia. Det är tragiskt hur mycket socker barn äter i dag. Hur lite barn vet om mat som smakar något, om mat som gör något annat än att trigga hjärnan att vilja ha mer och mer. Ni som har barn och läser min blogg (vet inte hur många ni är) - hur tänker ni kring socker och barn?

3 kommentarer:

  1. Oj vad mycket saft och läsk! När jag var barn fick vi bara läsk vid högtider och ibland på helgen. Ofta fick vi saft på helgen. Men bara till middagen! Så det var aldrig sådana mängder heller.

    Jag tror att lagom är bäst. Jag tror inte det är hälsosamt att helt förbjuda det, då får man nog ett konstigt förhållande till mat. Men i liten mängd känns det okej. Ännu är ju inte socker aktuellt här dock :)

    SvaraRadera
  2. Jag har en snabb fråga till dig. Hur känns det att äta kolhydrater igen efter nästan ett år utan? Hur mår du på din nya kost? Har du några tips nu inför jul hur man ska hålla vikten? Kram till dig!

    SvaraRadera
  3. Hej på dig! Ny läsare här sen några veckor tillbaka, du har en härlig blogg. :-) Hursom, jag har en snart fyraårig son. När det gäller socker försöker vi vara sparsamma. Han dricker aldrig läsk, väldigt sällan sagt. Juice då och då, men inte till vardags. Lördagsgodis ibland, han väljer oftast hellre en glass. Försöker variera maten så gott det går. Ibland är det dock frustrerande att hans favoritfrukost är limpmacka med smör och kaviar. Men man får kämpa på så gott det går. ;-) Jag tror inte på förbud, utan på sunt förnuft och att mat ska vara positivt, färgglatt och lustfyllt.

    SvaraRadera